Heftig! Kampioen beschuldigt Glory van bedrog en manipulatie Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Heftig! Kampioen beschuldigt Glory van bedrog en manipulatie

Heftig! Kampioen beschuldigt Glory van bedrog en manipulatie

Alex Pereira UFC licht zwaargewicht kampioen beweerd dat zijn oud rivaal Artem Vakhitov door Glory Kickboxing bewust de winst kreeg in 2021 tijdens Glory 78: Rotterdam. Pereira die daarna naar de Amerikaanse MMA-organisatie UFC vertrok haalt stevig uit naar de organisatie en Vakhitov.

De UFC kampioen die in korte tijd roem boekt in de organisatie reageert op de recente uitspraken van zijn voormalig kickboksrivaal Artem Vakhitov. Vakhitov is ervan overtuigd dat hij de zwakheden van Pereira kan exploiteren en hem kan verslaan in een trilogie-gevecht. Pereira wuift de kritiek echter weg en waarschuwt Vakhitov voor verkeerde raadgevers.

Pereira waarschuwt Vakhitov

Pereira reageerde op Vakhitov's uitspraken in een recent bericht op Instagram. Hij waarschuwt Vakhitov voor mensen die hem verkeerde informatie geven en benadrukt dat hij niet bang is voor een herkansing tegen zijn voormalig rivaal.

Heftig! Kampioen beschuldigt Glory van bedrog en manipulatie
Artem Vakhitov (R)in gevecht met Alex Pereira (L)

"Pas op met de mensen die je dit idee geven," aldus Pereira op social media. "Dezelfde persoon die jou dit adviseert, heeft dit eerder tegen mij geprobeerd. Ik ben hier niet op ingegaan omdat ik niet dom ben. Iedereen weet dat jij destijds de winst kreeg omdat Glory wilde dat ik de organisatie zou verlaten zonder de titel en belt."

Vakhitov ziet kansen in vechtstijl Pereira

Vakhitov gelooft dat Pereira kwetsbaar is in de verdediging en dat hij hiervan kan profiteren. Hij baseert zich op Pereira's tweede gevecht met Israel Adesanya, waarin Pereira volgens hem te open stond voor tegenaanvallen.

"Zijn grootste zwakte is dat hij alleen maar aanvalt," aldus Vakhitov. "Daardoor kan hij geraakt worden door veel stoten als hij tegen een goede vechter staat. Dat zag je in zijn tweede gevecht met Adesanya."

Trilogie-gevecht in de maak?

Pereira verdedigt naar verwachting later dit jaar zijn licht zwaargewicht titel tegen Magomed Ankalaev. Toch is een trilogie-gevecht met Vakhitov niet uitgesloten. Vakhitov traint momenteel voor MMA in Florida en heeft twee knock-out overwinningen op rij behaald.

Of het gevecht er daadwerkelijk van komt is nog onduidelijk, maar de uitspraken van beide vechters zorgen voor veel spanning in de vechtsportwereld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws