Badr Hari

Badr Hari is een Marokkaans-Nederlandse kickbokser. Hij was de K-1 World Grand Prix titelhouder van 2008 en 2009. Hij heeft ook vele andere toernooien gewonnen, waaronder de It's Showtime Heavyweight Championship in 2012. Badr Hari wordt beschouwd als een van de meest succesvolle kickboksers aller tijden. Momenteel komt Badr uit voor Glory Kickboxing.

Wie is Badr Hari?

Op 8 december 1984 werd Hari geboren in Amsterdam. Hij groeide op in de Indische Buurt in Oost, waar hij deel uitmaakte van een Marokkaans gezin met twee ouders, twee zussen en een broertje. In 2012 begon hij een relatie met de Nederlands-Italiaanse Daphne Romani, die kort daarna zwanger werd en in 2013 een meisje baarde. Vervolgens had Hari twee jaar een relatie met Estelle Cruijff, waarna hij weer bij Daphne terugkeerde. In 2016 trad het koppel in het huwelijk en hebben ze inmiddels vijf kinderen; vier dochters en een zoon. Zowel in Marokko als Nederland wonen zij samen.

Op zevenjarige leeftijd werd de kleine Hari door zijn vader naar de sportschool gebracht om zo zichzelf te kunnen verdedigen op straat. Al snel ontpopte Hari zich tot een groot talent en won vrijwel al zijn jeugdpartijen. Op zijn vijftiende begon hij te trainen bij de grote Chakuriku Gym, onder leiding van Thom Harinck.

Op 18-jarige leeftijd had de Amsterdammer al een indrukwekkende record opgebouwd van vijftig amateurgevechten, waarvan hij er negenenveertig winnend af wist te sluiten. Een jaar later vocht de jonge Hari in de Amsterdam ArenA voor een vol publiek een uitvalpartij tegen de Witrus Alexey Ignashov. Het gevecht kwam tot stand nadat Melvin Manhoef zich een week voor het gevecht terugtrok.

De zeven jaar jongere, en ruim twintig kilo lichtere Hari nam de partij aan. Ondanks zijn goede performance verloor hij de partij in de laatste seconden na een geplaatste stoot op het lichaam. In 2005 verruilde hij Chakuriki Gym voor Mike's Gym van Mike Passenier.

Badr Hari zal op 7 oktober 2023 zijn terugkeer in de ring maken bij Glory in Bulgarije, nadat hij anderhalve week geleden zijn gevecht met James McSweeney afzegde vanwege de aardbevingen in Marokko tijdens Glory 88 in Parijs. Zijn nieuwe tegenstander is Uku Jürjendal, aangezien McSweeney niet beschikbaar is voor de nieuwe datum. De winnaar van dit gevecht kwalificeert zich voor de Grand Prix in december

Badr Hari Nieuws