Ex-Glory's Vakhitov wil wraak op UFC-ster Pereira Nieuws
Nieuws

Ex-Glory's Vakhitov wil wraak op UFC-ster Pereira

Ex-Glory's Vakhitov wil wraak op UFC-ster Pereira

Artem Vakhitov vindt dat licht zwaargewicht vechters in de UFC niet genoeg vertrouwen hebben tegen kampioen Alex Pereira. Volgens de Rus zou hijzelf wel raad weten met zijn oude kickboksrivaal en zelfs de nieuwe UFC-kampioen kunnen verslaan.

Vakhitov en Pereira vochten twee keer in het kickboksen. In 2021 won "Poatan" met een split decision en werd tweevoudig kampioen bij Glory Kickboxing. Acht maanden later nam Vakhitov revanche door via een jurybeslissing te winnen. Pereira stopte daarna met kickboksen, stapte over naar de UFC, won titels in twee gewichtsklassen en werd een wereldberoemde vechter.

Vakhitov wil Pereira knock-out slaan!

Vakhitov maakte in 2023 zelf de overstap naar MMA. Hij verloor zijn debuut na een ontwrichte elleboog binnen een minuut, maar herstelde zich met twee knock-out overwinningen in de eerste ronde begin 2024. Vechten in de UFC en wraak nemen op Pereira, die zijn licht zwaargewicht titel recent verdedigde met een knock-out, is Vakhitov's grote droom.

"MMA was altijd al interessant voor mij, maar de kans op een trilogie-gevecht met Pereira motiveert mij enorm," vertelt Vakhitov. "Hij is nu een superster en ik ben blij voor hem, maar als ik hoor dat mensen hem de beste vechter ter wereld noemen... tja, ik denk dat het tijd is voor MMA fans om mij en mijn team te leren kennen."

Sinds zijn overstap naar de UFC verloor Pereira slechts één keer, van voormalig kickbokskampioen Israel Adesanya.

Vakhitov looft Pereira maar ziet ook zwakke punten!

Vakhitov is ervan overtuigd dat Pereira's techniek niet perfect is. "Zijn grootste zwakte is dat hij alleen maar aanvalt, hij heeft geen verdediging," aldus Vakhitov. "Daardoor kan hij geraakt worden door veel stoten als hij tegen een goede vechter staat. Dat zag je in zijn tweede gevecht met Adesanya. Hij werd knock-out geslagen omdat hij te veel openingen laat.

"Andere vechters hebben het moeilijk tegen Alex omdat hun niveau te laag is. Ze hebben geen vertrouwen tegen hem en denken dat hij onverslaanbaar is. Daardoor zijn ze eigenlijk al verloren voor de start van het gevecht. Ik heb hem al eens verslagen in een puur kickboksgevecht en ik ben ervan overtuigd dat ik dat opnieuw kan doen als we een trilogie-gevecht in de UFC krijgen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws