Jamal Ben Saddik opnieuw gearresteerd: 'Ontvoering en Mishandeling Nieuws
Nieuws

Jamal Ben Saddik opnieuw gearresteerd: 'Ontvoering en Mishandeling

Jamal Ben Saddik opnieuw gearresteerd: 'Ontvoering en Mishandeling

De bekende Antwerpse kickbokser Jamal Ben Saddik is opnieuw in opspraak geraakt. Hij werd gearresteerd in een onderzoek naar een ontvoering en mishandeling in het drugsmilieu. Dit meldt de Gazet van Antwerpen op basis van betrouwbare bronnen gisteravond.

Volgens de informatie van GVA zou Ben Saddik de opdracht hebben gegeven voor de ontvoering en mishandeling van een Antwerpse havenarbeider. De havenarbeider, die al vaker in het drugsmilieu met oplichting in verband werd gebracht, zou een voorschot hebben ontvangen voor een uithaling van cocaïne, maar vervolgens niets hebben gedaan. Hij werd hierop opgewacht aan zijn woning en mishandeld.

Ben Saddik ontkent betrokkenheid bij drugsmilieu

Het is niet de eerste keer dat Ben Saddik in opspraak komt. In 2021 werd hij gearresteerd in het kader van het SKY ECC-onderzoek, waarbij hij ervan verdacht werd cryptotelefoons te hebben verkocht aan criminelen. Na anderhalve maand kwam hij vrij met een enkelband.

In 2022 werd de familie van Ben Saddik het slachtoffer van intimidatie en geweld. Zo werd de ouderlijke woning beschoten en bestookt met een vuurwerkbom. Ook zijn kickboksclub en zijn auto werden aangevallen. Het motief hiervoor zou een conflict in het drugsmilieu zijn geweest, waarbij een van Ben Saddiks broers werd beschuldigd van het verduisteren van een lading cocaïne. Ben Saddik heeft altijd elke betrokkenheid bij het drugsmilieu ontkend.

Vorige veroordeling en lopende onderzoeken

Twee weken geleden werd Ben Saddik nog veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf en een boete van 40.000 euro voor witwassen en oplichting. Hij is nooit veroordeeld voor drugssmokkel, maar wordt nog vervolgd in een Sky-dossier en in een onderzoek naar de Assyrische clan Y., die op grote schaal cocaïne zou hebben gesmokkeld en witgewassen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws