Rusland legt beslag op geld UFC-ster Khabib Nurmagomedov Nieuws
Nieuws

Rusland legt beslag op geld UFC-ster Khabib Nurmagomedov

Rusland legt beslag op geld UFC-ster Khabib Nurmagomedov

De ongeslagen UFC-kampioen en rijkste atleet van Rusland Khabib Nurmagomedov heeft een flinke belastingschuld.. Volgens de leidende krant Pravda moet Nurmagomedov maar liefst 306miljoen roebel ongeveer $3,3 miljoen USD afdragen aan de Russische Federale Belastingdienst.

Hierdoor zijn de bankrekeningen van de aan Nurmagomedov gelieerde organisatie Eagle FC en zijn eigen stichting geblokkeerd.

Van vechter naar zakenman: Onverwachte schulden

Na zijn succesvolle carrière als mixed martial arts-vechter stortte Nurmagomedov zich vol op het ondernemerschap. Hij begon met de verkoop van sportartikelen gaf lezingen en richtte tientallen bedrijven op. Deze bedrijven hielden zich bezig met uiteenlopende activiteiten van de verkoop van trainingsmateriaal tot sponsoring van vechtsportorganisatie Eagle FC en een internationale restaurantketen.

Voordat deze ondernemingen winstgevend werden stond Nurmagomedov als eigenaar geregistreerd. Later trok hij zich terug als oprichter, waarbij hij wel familieleden en vrienden aan het roer liet. Dit gold voor bedrijven als Sildi, First Mobile en de Stichting voor de Ontwikkeling van Onderwijs, Sport en Sociale Initiatieven.

De Russische belastingdienst vond deze constructie verdacht en startte een onderzoek. Al snel werden verschillende van Nurmagomedovs bedrijven gesloten. Zo moest Hikmet Travel LLC (actief in de toeristische sector) de deuren sluiten vanwege onjuiste informatie in officiële documenten. Eagle FC lijkt hetzelfde lot te wachten.

Geïnvesteerd in buitenland: Belastingdienst stelt vragen

Naast de geblokkeerde rekeningen van zijn bedrijven is ook de rekening van Nurmagomedovs stichting geblokkeerd. In zijn vrije tijd investeert hij actief in hotels in Turkije en startups in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit wekt argwaan bij de belastingdienst. De autoriteiten vermoeden dat Nurmagomedov de verschuldigde 306 miljoen roebel mogelijk naar het buitenland heeft gesluisd.

Samenvatting van de belangrijkste punten

  • Onverslagen UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov moet $3,3 miljoen dollar aan belasting betalen aan de Russische Federale Belastingdienst. 
  • De belastingdienst heeft de bankrekeningen van Nurmagomedovs organisatie Eagle FC en zijn stichting geblokkeerd.

UPDATE 13-05-2024: Gevangenisstraf dreigt voor Khabib Nurmagomedov

Het Russische accountantsbedrijf Awara Group waarschuwt dat de gevolgen van belastingontduiking in Rusland fors kunnen zijn en dat Khabib Nurmagomedov gevaar loopt ook te worden aangepakt. De straffen variëren van gevangenisstraffen tot hoge boetes, die op kunnen lopen tot miljoenen roebels.

Strenge strafmaatregelen voor belastingontduikers:

  • Gevangenisstraf: Individuen riskeren tot drie jaar celstraf, terwijl functionarissen en rechtspersonen tot zes jaar achter de tralies kunnen belanden.
  • Hoge Boetes: De boetes voor belastingontduiking zijn eveneens aanzienlijk. Deze kunnen oplopen tot RUB 500.000 (ongeveer €7.800) of, voor particuliere overtreders, een bedrag gelijk aan hun salaris of inkomen voor een tot drie jaar.
3 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws