Khabib Nurmagomedov en 4 andere UFC-vechters getraind door hun ouders MMA Nieuws
MMA Nieuws

Khabib Nurmagomedov en 4 andere UFC-vechters getraind door hun ouders

Khabib Nurmagomedov en 4 andere UFC-vechters getraind door hun ouders

In de wereld van UFC en MMA in het algemeen is het zeldzaam dat vechters een band opbouwen met hun ouders in de trainingsruimte. Toch komt het voor dat vechtsportartiesten kinderen grootbrengen die ook vechtsportartiesten worden.

Dit is het geval geweest bij voormalige kampioenen zoals Lyoto Machida en Ronda Rousey. Machida, een van de meest gerenommeerde karateka's in de sport, trainde vaak onder zijn vader Yoshizo Machida, een Shotokan-meester. Rousey trainde tot haar dertiende als judoka onder haar moeder.

Ouders als trainers in de UFC

  1. Sage Northcutt: Sage Northcutt, ooit een van de grootste talenten in MMA, tekende bij de UFC samen met Paige VanZant. Hij had een ongeslagen record en drie zwarte banden, waaronder een in Shuri-ryū karate. Zijn vader, zelf een zwarte band, was een integraal onderdeel van zijn trainingskampen gedurende zijn tijd bij de promotie.
  2. Kron Gracie: De Gracie-clan is MMA-adel, en Kron Gracie wordt beschouwd als hun laatste poging om een van hen terug in de schijnwerpers van de sport te brengen. Zijn vader, Braziliaans jiu-jitsu grootmeester Rickson Gracie, gelooft dat de mislukkingen van zijn zoon in de UFC voortkomen uit zijn onvermogen om Braziliaans jiu-jitsu correct toe te passen in de octagon.
  3. Stephen 'Wonderboy' Thompson: Stephen 'Wonderboy' Thompson had ooit een sterke claim als de beste striker in de UFC. Dit dankt hij aan zijn vijfdegraads zwarte band in Tetsushin-ryū Kempo en Amerikaans Kickboksen, die hij vanaf zijn derde leerde van zijn vader, Ray Thompson, een voormalig kickbokser.
  4. Tom Aspinall: De huidige UFC interim-zwaargewichtkampioen Tom Aspinall is een van de meest opwindende zwaargewichten in de promotie. Dit is deels te danken aan zijn combinatie van snelheid, scherp boksen en elite-niveau Braziliaans jiu-jitsu vaardigheden, die hij te danken heeft aan zijn vader, Andy Aspinall, een Braziliaans jiu-jitsu instructeur.

Khabib Nurmagomedov een legende gevormd door zijn vader

Khabib Nurmagomedov is een legende in de sport en de enige UFC-vechter die als ongeslagen kampioen met pensioen ging als de nummer 1 pound-for-pound vechter in MMA. Een groot deel van Nurmagomedov's succes is te danken aan zijn vader, de overleden grote Sambo en MMA-coach Abdulmanap Nurmagomedov. Onder de leiding van zijn vader werd 'The Eagle' een vechter van ijzer.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws