Khabib Nurmagomedov

Khabib Abdulmanapovich Nurmagomedov (geboren 20 september 1988) is een Russische voormalige professionele mixed martial artist. Hij nam deel aan de lichtgewicht divisie van het Ultimate Fighting Championship (UFC), waar hij de langst regerende UFC lichtgewicht kampioen ooit was, met de titel van april 2018 tot maart 2021. Met 29 overwinningen en geen verliezen stopte hij met een ongeslagen status. opnemen. Nurmagomedov wordt algemeen beschouwd als een van de grootste mixed martial-artiesten aller tijden en werd op 30 juni 2022 opgenomen in de UFC Hall of Fame.

Wie is Khabib Nurmagomedov?

Nurmagomedov, tweevoudig wereldkampioen Combat Sambo, heeft een achtergrond in de disciplines sambo, judo en worstelen. Nurmagomedov stond op nummer 1 in de UFC-ranglijst voor heren pond-voor-pond op het moment van zijn pensionering, totdat hij werd verwijderd na zijn titelvakantie in maart 2021. [16] Fight Matrix rangschikt hem als de # 1 lichtgewicht aller tijden.

Wat doet Khabib Nurmagomedov tegenwoordig?

Nurmagomedov, afkomstig uit de Republiek Dagestan in Rusland, is de eerste moslim die een UFC-titel heeft gewonnen. Hij is de meest gevolgde Rus op Instagram met meer dan 34 miljoen volgers in december 2022. Hij is ook een promotor van mixed martial arts (MMA), bekend van het promoten van het Eagle Fighting Championship (EFC). Sinds zijn pensionering is hij overgestapt naar een mixed martial arts-coach en cornerman.

Khabib Nurmagomedov Nieuws