UFC vechtbaas Dana White hint op terugkeer ex-kampioen: 'grote ster' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC vechtbaas Dana White hint op terugkeer ex-kampioen: 'grote ster'

UFC vechtbaas Dana White hint op terugkeer ex-kampioen: 'grote ster'

Amanda Nunes, voormalig tweevoudig UFC-wereldkampioene, verliet vorig jaar in juni de sport na iedereen in haar divisies te hebben verslagen. Echter, hints van UFC-baas Dana White doen vermoeden dat ze wellicht terugkeert.

Nadat ze zowel de bantamgewicht- als de feathergewicht-divisie had leeggevaagd, besloot Amanda Nunes, beter bekend als 'The Lioness', zich terug te trekken uit de sport na jarenlange dominantie. Oorspronkelijk zou ze haar vete met Julianna Pena beslechten in haar laatste gevecht op UFC 289 maar Pena moest zich vanwege een blessure terugtrekken. Irene Aldana nam haar plek in en Nunes won opnieuw overtuigend.

Kayla Harrison: De reden voor Nunes' comeback?

Nunes' pensioen was een verrassing, maar wel begrijpelijk gezien haar ongeslagen staat. Dit veranderde echter enigszins dit jaar met de aankondiging van de komst van dominante judoka Kayla Harrison naar de UFC.

Harrison kende een vergelijkbaar succes als Nunes bij PFL, waar ze twee keer het $1 miljoen toernooi won en vrijwel iedereen versloeg.

UFC vechtbaas Dana White hint op terugkeer ex-kampioen: 'grote ster'
Amanda Nunes

Toen ze eerder dit jaar free agent werd, accepteerde de 33-jarige verrassend een aanbod van de UFC. Dit was al jarenlang een wens van fans die een gevecht tussen Nunes en Harrison wilden zien.

De tweevoudig olympisch goudwinnares won in haar UFC-debuut op UFC 300 overtuigend van voormalig kampioen Holly Holm. Na haar overwinning eiste Harrison een titelgevecht tegen de huidige bantamgewichtkampioene, Raquel Pennington. Dit viel echter niet in goede aarde bij Nunes, die haar ongenoegen uitte op social media.

Dana White: "Nunes zou kunnen terugkeren"

De feathergewicht-divisie werd opgeheven met de pensionering van Nunes, maar er zou wellicht een reden kunnen zijn om deze terug te brengen, al is het maar voor één gevecht. Recent circuleerden er geruchten onder fans dat er geprobeerd werd een gevecht tussen Harrison en Nunes te organiseren als vervanging voor Conor McGregor en Michael Chandler als main event van UFC 303. Deze geruchten bleken echter onjuist.

Ondanks dat, heeft Dana White toegegeven dat Nunes "zou kunnen" terugkeren. Ook Nunes zelf lijkt hierop te hinten na UFC 300. "Ik hou van Amanda Nunes, we hebben een geweldige relatie", verklaarde de UFC-baas in de Club Shay Shay podcast. "Ze zou kunnen terugkomen, er is een mogelijkheid dat ze terugkomt. Nogmaals, een uniek individu op zich. Een zeer krachtige vrouw die nu wordt gezien als de vrouwelijke GOAT (Greatest Of All Time)", vervolgde White.

Nunes blijft trainen

Hoewel Nunes zich vorig jaar terugtrok, is de 36-jarige blijven trainen met een select gezelschap vechters, waaronder het Braziliaanse prospect Iasmin Lucindo.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws