Kickboksers: Nederlandse toppers van betekenis Columns
Columns

Kickboksers: Nederlandse toppers van betekenis

Kickboksers: Nederlandse toppers van betekenis

Nederland heeft een rijke geschiedenis in het kickboksen en heeft enkele van de meest gerenommeerde en succesvolle kickboksers ter wereld voortgebracht. Deze atleten hebben niet alleen de sport naar nieuwe hoogten getild, maar ook de Nederlandse vlag over de hele wereld geprojecteerd. Laten we eens kijken naar enkele van de grootste Nederlandse kickbokskampioenen die de sport hebben gedefinieerd.

Laten we de meest prominente namen bekijken, en de betekenis en achtergrond van hun namen bespreken:

Rico Verhoeven

Bijnaam "The King of Kickboxing", Rico Verhoeven is een waar fenomeen in de wereld van het kickboksen. Hij heeft tien keer het Glory Heavyweight World Championship gewonnen, waarmee hij zijn positie als de regerende koning van het zwaargewicht kickboksen heeft bevestigd. Met zijn imposante technische vaardigheden en vastberadenheid heeft Verhoeven de wereld van het kickboksen gedomineerd sinds hij in 2013 het Glory-kampioenschap veroverde.

Rico:

 • Herkomst: De naam Rico is van Spaanse en Italiaanse oorsprong en is een verkorte vorm van namen als Ricardo of Federico.
 • Betekenis: In het Spaans betekent "rico" rijk of machtig. In de context van namen kan het ook nobel of machtig betekenen.

Verhoeven:

 • Herkomst: Verhoeven is een typische Nederlandse achternaam. Nederlandse achternamen worden vaak gevormd op basis van geografische kenmerken of beroepen.
 • Betekenis: De naam Verhoeven kan worden ontleed in "ver-" (een prefix in het Nederlands dat vaak een verandering of beweging aanduidt) en "hoeven" (een oud-Nederlands woord voor boerderijen of landerijen). Samen kan het verwijzen naar iemand die afkomstig is van een boerderij of landgoed.

Albert Kraus

Albert Kraus, voormalig K-1 World Max-kampioen, heeft zijn naam gevestigd in het lichtgewicht kickboksen. Hij heeft de K-1 World Max-titel meerdere keren gewonnen en wordt beschouwd als een van de beste Nederlandse kickboksers aller tijden in zijn gewichtsklasse.

Albert:

 • Herkomst: De naam Albert is van Germaanse oorsprong. Het is samengesteld uit de elementen "adal" (nobel) en "beraht" (helder of beroemd).
 • Betekenis: Albert betekent dus "nobel" en "beroemd", wat een indicatie kan zijn van iemand met een hoge status of eer.

Kraus:

 • Herkomst: Kraus is een achternaam die van oorsprong Duits is, maar ook in Nederland en andere Europese landen voorkomt.
 • Betekenis: De naam Kraus is afgeleid van het Duitse woord "kraus," wat krullend of golvend betekent. Het kan oorspronkelijk een bijnaam zijn geweest voor iemand met krullend haar.

Remy Bonjasky

Hoewel hij niet in de top 10 van de beste Nederlandse kickboksers staat, verdient Remy Bonjasky zeker een vermelding. Hij heeft verschillende keren de prestigieuze K-1 World Grand Prix gewonnen en staat bekend om zijn snelle en krachtige trappen, evenals zijn atletische stijl in de ring.

Kickboksers: Nederlandse toppers van betekenis

Remy:

 • Herkomst: De naam Remy is van Latijnse oorsprong en komt van het oude Romeinse geslacht Remigius.
 • Betekenis: Remigius betekent "roeier" of "marskramer". Het is ook de naam van een heilige, Sint Remigius, die bekend stond als een beschermheilige van Frankrijk.

Bonjasky:

 • Herkomst: Bonjasky is een achternaam van Surinaamse oorsprong. Suriname heeft een diverse culturele achtergrond met invloeden van inheemse, Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen.
 • Betekenis: De exacte betekenis van de naam Bonjasky is niet eenvoudig te achterhalen, maar het is een naam die uniek is voor de familie en kan wijzen op een specifieke regio of stam in Suriname.

Badr Hari

Badr Hari, ook wel "The Golden Boy" genoemd, is een van de meest controversiële maar ook meest getalenteerde kickboksers die Nederland heeft voortgebracht. Hij heeft meerdere wereldtitels gewonnen en wordt geprezen om zijn agressieve en spectaculaire vechtstijl in de ring.

Badr:

 • Herkomst: De naam Badr is van Arabische oorsprong.
 • Betekenis: Badr betekent "volle maan" in het Arabisch. De volle maan is in veel culturen een symbool van volmaaktheid, schoonheid en helderheid.

Hari:

 • Herkomst: Hari is een achternaam van Marokkaanse afkomst.
 • Betekenis: Hoewel "Hari" zelf geen specifieke betekenis heeft in het Arabisch, kan het in de context van Marokkaanse achternamen een verwijzing zijn naar een bepaalde familie of stam.

Bron: https://namenindex.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws