Glory kickbokser faalt voor dopingtest: UFC-debuut afgelast Nieuws
Nieuws

Glory kickbokser faalt voor dopingtest: UFC-debuut afgelast

Glory kickbokser faalt voor dopingtest: UFC-debuut afgelast

Joilton Lutterbach de Braziliaanse MMA-vechter en kickbokser is wegens een dopingovertreding uit zijn UFC debuut gehaald tegen Shara Magomedov tijdens UFC Saudi Arabia aankomend weekend.

UFC Saudi Arabia, het eerste evenement van de vechtsportorganisatie in Saudi-Arabië dit weekend kent opnieuw een wijziging. Nadat vorige week al het hoofdgevecht werd omgegooid van Robert Whittaker vs. Khamzat Chimaev naar Whittaker vs. Ikram Aliskerov valt er nu nog een vechter uit.

Lutterbach test positief

Joilton Lutterbach die onder andere bij Glory Kickboxing en Karat combat vecht en die op korte termijn bereid was om tegen Shara Magomedov te vechten, bleek na een dopingtest positief te zijn voor een verboden substantie. Lutterbach kondigde dit zelf via Instagram aan: "Sorry jongens, de dopingcommissie heeft mijn gevecht geannuleerd vanwege een stof die in mijn urine is gevonden."

Glory kickbokser faalt voor dopingtest: UFC-debuut afgelast
Glory 82: Joilton Lutterbach (R) in gevecht met Mark Tijnsburg

Trocoli springt in

Na Lutterbach's afmelding werd al snel een vervanger gevonden. UFC-baas Dana White maakte bekend dat Antonio Trocoli de handschoenen zal aantrekken tegen Magomedov. Trocoli zou oorspronkelijk in het co-main event van afgelopen weekend debuteren tegen Ikram Aliskerov.

Echter, die partij werd geschrapt zodat Aliskerov het hoofdevent kon vechten tegen Whittaker. Nu krijgt Trocoli dus toch een kans om zich te bewijzen in de UFC, zij het tegen een andere tegenstander.

Trocoli vs. Magomedov

Trocoli heeft een professioneel record van 12-3 met 1 No Contest, maar is sinds november 2021 niet meer in actie geweest. Magomedov is op zijn beurt ongeslagen (12-0) en won in zijn UFC-debuut op punten van Bruno Silva.

Volledige fightcard UFC Saudi Arabia:

Met Trocoli in de plaats van Lutterbach ziet de fightcard van UFC Saudi Arabia er nu als volgt uit:

 • Robert Whittaker vs. Ikram Aliskerov
 • Sergei Pavlovich vs. Alexander Volkov
 • Kelvin Gastelum vs. Daniel Rodriguez
 • Shara Magomedov vs. Antonio Trocoli
 • Johnny Walker vs. Volkan Oezdemir
 • Nasrat Haqparast vs. Jared Gordon
 • Muhammad Naimov vs. Felipe Lima
 • Rinat Fakhretdinov vs. Nicolas Dalby
 • Muin Gafurov vs. Kyung Ho Kang
 • Magomed Gadzhiyasulov vs. Brendson Ribeiro
 • Long Xiao vs. Chang Ho Lee
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws