UFC haalt Japanse topvechter Kai Asakura binnen: 'Een van de beste' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC haalt Japanse topvechter Kai Asakura binnen: 'Een van de beste'

UFC haalt Japanse topvechter Kai Asakura binnen: 'Een van de beste'

Kai Asakura de Japanse topvechter heeft besloten zijn Rizin bantamgewicht titel op te geven om te tekenen bij de UFC de grootste MMA-organisatie ter wereld.

Asakura heroverde in december vorig jaar de Rizin bantamgewicht titel door een overwinning op Juan Archuleta. Archuleta miste gewicht voor de wedstrijd en kon daardoor de titel niet behouden. Tijdens Rizin 47 afgelopen zaterdag kondigde Rizin-hoofdman Nobuyuki Sakakibara aan dat Asakura zijn titel heeft ingeleverd om een contract te tekenen bij de UFC.

UFC-debuut op komst: Asakura bedreigt wellicht de top

De UFC heeft de komst van de 30-jarige Asakura nog niet officieel bevestigd maar verwacht wordt dat hij snel een bedreiging zal vormen voor de top van de UFC's bantamgewicht divisie die momenteel gedomineerd wordt door Sean O'Malley.

Jarenlange carrière in Japanse organisaties

Asakura vecht al ruim zes jaar exclusief voor Rizin. Daarvoor was hij actief in Japanse vechtsportorganisaties als Deep en Road FC. In augustus 2020 won hij voor het eerst de Rizin bantamgewicht titel door Hiromasa Ougikubo knock-out te slaan.

Hij verloor de titel datzelfde jaar alweer in een rematch tegen Kyoji Horiguchi. Het duurde drie jaar om de titel terug te winnen maar nu zal hij deze dus niet verdedigen vanwege zijn overstap naar de UFC.

Japanse vechtmachine met indrukwekkend palmares

Asakura wordt beschouwd als een van de beste vechters van Japan. Hij behaalde overwinningen op gerenommeerde vechters als Archuleta, Horiguchi, Manel Kape en Ulka Sasaki. Zijn sterke punten liggen in zijn explosieve vechtstijl krachtige stoten en goede staande techniek.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws