Ionuț Iancu maakt spectaculair Glory debuut: zet Roemenië op kickboks kaart Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Ionuț Iancu maakt spectaculair Glory debuut: zet Roemenië op kickboks kaart

Ionuț Iancu maakt spectaculair Glory debuut: zet Roemenië op kickboks kaart

Ionuț Iancu, bekend onder de bijnaam "Tancul Olteniei" in het Nederlands 'De Olteniaanse Tank' maakte gisteren een imposant debut bij Glory Kickboxing door Murat Aygun knock-out te slaan.

De andere twee Roemeense vechters Bogdan Stoica en Ștefan Lătescu waren minder fortuinlijk en sneuvelde beiden in de Glory lichtzwaargewicht Grand Prix. Latescu bleek al met een zware beenblessure te zijn gestart en was daarvoor in behandeling. Stoica werd door Sergej Maslobojev op zijn arm getrapt waar hij twee keer aan was geopereerd waardoor er een breuk ontstond en de Roemeen moest opgeveven.

Moordende competitie in de Light Heavyweight-klasse

Het gala werd gekenmerkt door een spannend toernooi in de Light Heavyweight-klasse, waar acht van 's werelds beste vechters streden om de suprematie. Elke wedstrijd was een bikkelharde strijd, vol adrenaline en spectaculaire momenten.

Tancul verovert Glory met knock-out

Naast het hoofdtoernooi bood het gala ook spannende wedstrijden in de Middleweight- en Heavyweight-klassen. Eén van de meest verwachte wedstrijden was het debuut van Ionuț Iancu, "Tancul Olteniei," in de belangrijkste kickboksorganisatie ter wereld, Glory.

Een zware uitdaging, maar een verdiende overwinning

Iancu kreeg een geduchte tegenstander in de persoon van Murat Aygün, een Turkse vechter met een indrukwekkend palmares: slechts 3 nederlagen in 35 wedstrijden. Toch liet "Tancul Olteniei" zich niet intimideren en demonstreerde hij een onberispelijke kracht en techniek.

In de tweede ronde slaagde hij erin Aygün met een verpletterende stoot naar de grond te sturen, waardoor hij een spectaculaire knock-out-overwinning behaalde.

Enig overwinnende Roemeen in Rotterdam

Iancu was de enige Roemeen die gisteravond in Rotterdam wist te winnen. Hij toonde hiermee opnieuw zijn immense potentieel en ambitie om bij de beste kickboksers ter wereld te behoren.

Zijn spectaculaire debuut bij Glory is een duidelijk signaal dat "Tancul Olteniei" een onstuitbare kracht is en een naam die geschiedenis zal schrijven in het Roemeense en internationale kickboksen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws