Aangifte tegen Rico Verhoeven schokt fans: 'masker valt af' Nieuws
Nieuws

Aangifte tegen Rico Verhoeven schokt fans: 'masker valt af'

Aangifte tegen Rico Verhoeven schokt fans: 'masker valt af'

Rico Verhoeven de Glory zwaargewicht kampioen kwam gisteren negatief in het nieuws nadat bleek dat er een aangifte wegens bedreiging tegen hem ligt. De topvechter zou zijn ex-zakenpartner Tibor Koppers hebben bedreigd in het Wereldmuseum in Amsterdam. De fans reageren verdeeld, zijn geschokt of nemen het op voor Verhoeven. Op social media en diverse forums laten deze blijken wat zij van de situatie vinden.

Dat er een aangifte is gedaan tegen Verhoeven sloeg in als een bom. De kickbokser die gezien wordt als ambassadeur van de sport en gekscherend ook wel de ideale schoonzoon wordt genoemd, ziet een zware aanklacht jegens zichzelf. Tibor Koppers de ex-zakenpartner die aangifte deed beweert dat hij 'in een hinderlaag' werd gelokt, waarna Verhoeven hem bij zijn schouder greep, achter een gordijn duwde en tegen een muur drukte.

Bedreigingen en agressie kunnen kickboksen schaden

Volgens Koppers was de Glory kampioen 'in alle staten' en uitte hij zich woedend over de 'hoofdpijn' die het zakelijk conflict met hun bedrijf hem bezorgde. Ook zegt Koppers dat Verhoeven veel agressie vertoonde en bedreigingen uitte terwijl hij het schuim op zijn kaken had een ijskoude blik in zijn ogen'.

Karim Erja manager van Verhoeven ontkent dat er bedreigingen zijn geuit maar dat Verhoeven wel Koppers sterk toesprak. Beveiligers van het Museum zouden daar getuigen van zijn geweest, aldus Erja.

Volgens de aangifte die onze redactie heeft ingezien, liet ook Erja zich volgens Koppers niet onbetuigd; “Denk je dat wij je niet kunnen vinden als we dat willen, je pijn kunnen doen als we dat willen?” Waarop Koppers tegen Erja reageerde; "ben je me nu echt aan het bedreigen?" Na het incident vertrokken Verhoeven en zijn manager direct, terwijl deze de hoofdgast was, leest de aangifte.

Fans reageren

De fans hebben er zo hun eigen gedachten bij de situatie: "Wat een schande voor de sport, zo kan je je toch niet opstellen als kampioen? Verschrikkelijke vent (Verhoeven, red.), bah! Lekker achter de tralies zetten!", leest een reactie op Facebook.

"Acteur kon zich even niet in ze rol houden, een masker valt altijd af! Naar mannetje." Ook refereren reageerders naar het trapincident met Jamal Ben Saddik op 9 maart, waarvoor de Marokkaanse vechter 6 maanden werd geschorst. "Als het nu niet duidelijk is dat Rico ook tegen Jamal begon, dan weet ik het niet meer." Toch zijn er ook fans die het opnemen voor Verhoeven en hun idool en zijn manager niet snel weg laten zetten.

Beschuldigingen doen fans twijfelen

"Tuurlijk Rico gaat daar iemand lopen dreigen geloof er niets van. Hij is een op en top gentleman en zou zoiets nooit doen", aldus een fan. "Wat leidde tot een ruzie over 750.000 euro!!? ik kan je vertellen dat ik voor minder een hartig woord zou wisselen. Bedreigen mag niet, iemand iets beloven wel."

"Rico zou zoiets nooit doen, er kan wel van alles beweerd worden. Maar ik geloof er niks van. Laat die jongen met rust hij heeft zoveel goed gedaan. Niet alleen voor de sport maar ook goede doelen", aldus een fan die Verhoeven een warm hart toedraagt.

Rico Verhoeven bracht het kickboksen naar een hoger niveau

Rico Verhoeven wordt niet alleen door Glory maar ook de brede kickboksgemeenschap gezien als de man die de sport weer in een positief daglicht zette na jaren van zwarte tijden. Of dit zal omslaan zal moeten blijken na het onderzoek en eventuele gevolgen.

De fans zullen in spanning toekijken hoe deze zaak zich ontwikkeld en hoe de Glory kampioen uit deze strijd zal komen en hopen vooral dat dit de reputatie van de sport niet schaadt. Naar verluidt zullen alle betrokkenen komende week al worden gehoord door de politie.

Vervolg onderzoek naar gerelateerde zaken

Update 10-6-2024: Inmiddels melden bronnen dat er op de achtergrond stevig onderzoek wordt gedaan naar andere zaken waar de naam van Verhoeven en zijn manager zouden worden genoemd. Zo zouden er meerdere ondernemers nare ervaringen hebben onder andere over het niet nakomen van gemaakte afspraken. Op het ogenblik zijn het nog geruchten aldus een van de bronnen.

"In dit soort zaken komen vaak andere personen op de proppen die ineens naar buiten treden. Er moet natuurlijk wel op gelet worden dat er geen zwartmakerij plaatsvindt vanuit personen die nu hun kans schoon zien Verhoeven naar beneden te halen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws