Aljamain Sterling behoudt UFC titel tegen taaie Henry Cejudo MMA Nieuws
MMA Nieuws

Aljamain Sterling behoudt UFC titel tegen taaie Henry Cejudo

Aljamain Sterling behoudt UFC titel tegen taaie Henry Cejudo

Aljamain Sterling versloeg Henry Cejudo vandaag om de bantamgewicht kampioenstitel te behouden in de hoofdpartij van UFC 288 in Newark, New Jersey.

Kampioen Aljamain Sterling heeft in de hoofdpartij van UFC 288 de overwinning behaald op Henry Cejudo. De partij vond plaats in het Prudential Center in Newark, New Jersey. Sterling, bantamgewicht kampioen bij de UFC, stond tegenover de voormalige tweevoudig kampioen Cejudo, die na een driejarige afwezigheid terugkeerde.

Cejudo bleek een taaie tegenstander voor Sterling

Sterling (23-3 MMA) was voor het eerst terug in actie sinds hij in oktober vorig jaar een TKO-overwinning behaalde tegen TJ Dillashaw. Met die overwinning had 'FunkMaster' zijn tweede titelverdediging behaald, nadat hij de titel van de Russische Petro Yan had gewonnen via diskwalificatie.

Cejudo (16-3 MMA) stond voor het eerst in meer dan drie jaar in de Octagon. De voormalige Olympische Gouden medaillewinnaar had zijn laatste partij in mei 2020, waarbij hij een TKO-overwinning behaalde op Dominick Cruz om zijn bantamgewicht titel te verdedigen. Na die partij kondigde hij zijn pensioen aan.

Niet genoeg voor de jury

De hoofdpartij van UFC 288 duurde vijf ronden. Aljamain Sterling lijkt de betere te zijn in de eerste ronde, maar 'Triple C' maakt de partij in de tweede ronde weer spannend. 'Funkmaster' lijkt de laatste twee ronden een stuk beter te doen, waardoor veel fans hoopte dat Cejudo in de vijfde en laatste ronde een finish kon bewerkstelligen.

Hoewel de voormalige kampioen het in de laatste vijf minuten beter deed, was het niet genoeg om de jury te overtuigen. Uiteindelijke uitslag: Aljamain Sterling verslaat Henry Cejudo op punten 47-48, 48-47, 48-47.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws