'Rico Verhoeven moet tegen deze man vechten!' Naam topvechter blijft opduiken Nieuws
Nieuws

'Rico Verhoeven moet tegen deze man vechten!' Naam topvechter blijft opduiken

'Rico Verhoeven moet tegen deze man vechten!' Naam topvechter blijft opduiken

Rico Verhoeven blijft flink onder de aandacht na zijn succesvolle terugkeer na ruim 2 jaar niet in de ring te hebben gestaan. Tijdens Collision 6 versloeg de Glory kampioen uitdager Tarik Osaro in een kleurloos gevecht.

Na een afwezigheid van ruim 2 jaar keerde Rico Verhoeven met succes terug in de ring, en hij blijft een opvallende verschijning in de wereld van vechtsport. Tijdens Collision 6 stond de Glory-kampioen tegenover uitdager Tarik Osaro in een gevecht dat weinig spektakel bood. Verhoeven hanteerde een strategische aanpak, wat weliswaar niet zorgde voor de verwachte sensatie, maar wel tot speculatie leidde over wat de toekomst voor Verhoeven in petto heeft.

Op zoek naar de volgende tegenstander voor Verhoeven

Na het tamelijk weinig enerverende gevecht tijdens Collision 6, begonnen zowel Glory als diverse sportwebsites de stemming en meningen van fans te peilen om te achterhalen wie de volgende tegenstander van Verhoeven zou moeten zijn. Een naam blijft constant naar voren komen: die van de voormalige UFC-kampioen, Francis Ngannou, die onlangs zijn debuut maakte in het professionele boksen tegen de legendarische Tyson Fury.

Wat Ngannou tot zo'n sterke uitdager maakt, is zijn achtergrond in het kickboksen, een discipline waarin Verhoeven zelf excelleert. Bovendien heeft Ngannou zich gewaagd aan de wereld van mixed martial arts (MMA), net zoals Verhoeven, en heeft hij overwinningen in de octagon behaald. Deze samensmelting van vaardigheden en ervaring creëert een boeiende dynamiek die vechtsport experts en fans enthousiast maakt over een mogelijke confrontatie tussen Verhoeven en Ngannou.

"Laat Rico tegen deze man vechten, ze kunnen alle kanten op, kickboksen, MMA of boksen. Dit wordt geweldig", schrijft een fan op social media. "Zet Ngannou op contract", schrijft een reageerder on de post van Glory. Ook al si Ngannou favoriet zouden fans ook graag Plazibat tegen de kampioen zien staan zoals ook oorspronkelijk voor de blessure van Verhoeven het plan was.

Eigenschap Rico Verhoeven Francis Ngannou
Geboortedatum 10 april 1989 (34 jaar oud) 5 september 1986 (37 jaar oud)
Geboorteplaats Bergen op Zoom, Nederland Batié, Kameroen
Bijnamen Prins van het Kickboksen (voorheen) Koning van het Kickboksen (huidig) The Predator
Lengte 1,96 m  1,93 m 
Gewicht 118,7 kg  117 kg 
Gewichtsklasse Zwaargewicht Zwaargewicht
Bereik 196 cm  211 cm 
Vechtstijl Kickboksen, Kyokushin MMA
Team Superpro Sportcenter MMA Factory (2013–2018) Xtreme Couture (2018–heden)
Trainer Dennis Krauweel Eric Nicksick (Hoofdcoach) Dewey Cooper (Stootcoach)
Actieve Jaren 2004-heden 2013-heden
Professioneel Boksrecord 1 gevecht, 1 overwinning (KO) 1 gevecht, 1 nederlaag
Kickboksrecord 71 gevechten, 61 overwinningen (20 KO's), 10 nederlagen (2 KO's) 1 gevecht, 1 overwinning
MMA-record 1 gevecht, 1 overwinning (KO) 20 gevechten, 17 overwinningen (12 KO's), 3 nederlagen (3 beslissingen)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws