Aankondiging over Tyson Fury roept negatieve reacties op! 'Zorgelijk' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Aankondiging over Tyson Fury roept negatieve reacties op! 'Zorgelijk'

Aankondiging over Tyson Fury roept negatieve reacties op! 'Zorgelijk'

Frank Warren, de promotor van Tyson Fury, heeft bevestigd dat de bokser niet met pensioen gaat na zijn controversiële overwinning op Francis Ngannou.

De boksfans zijn het er niet mee eens en vinden dat Fury niet kan winnen zonder twijfelachtige beoordelingen van de jury of overtredingen. Er was kritiek op Fury's gewichtstoename en veroudering, wat zijn prestaties beïnvloedde in zijn laatste wedstrijd tegen Francis Ngannou. De elleboogstoot die Fury Ngannou in de zesde ronde gaf, die verrassend genoeg niet werd gezien door de scheidsrechter, had moeten resulteren in een aftrek van punten.

Tyson Fury's aankondiging wekt emoties van ontevredenheid onder fans

Dit zou het gevecht een gelijkspel hebben gemaakt in plaats van een overwinning voor Fury ook vinden veel critici dat Fury de bokshandschoenen op moet hangen. Desondanks zal Fury niet met pensioen gaan, maar wat broodnodige rust nemen voordat hij zich voorbereidt op zijn gevecht tegen Oleksandr Usyk, de IBF, WBA & WBO zwaargewicht kampioen. Het gevecht zal binnenkort in Riyad, Saoedi-Arabië, worden aangekondigd.

"Het gevecht gaat door, en we zullen het zeer binnenkort aankondigen," aldus Warren over Fury's gevecht om de onbetwiste zwaargewicht titel tegen Oleksandr Usyk. Hij zal vechten in Riyad, dat is vanzelfsprekend." Fans reageren minder enthousiast en vinden dat Fury moet stoppen en zijn hoogtijdagen lang voorbij is, "Schokkend dit, waarom laten ze Fury doorvechten? Dit is niet goed voor het boksen", leest een reactie op social media.

Warren benadrukt dat Fury hard heeft getraind, maar na bijna non-stop training heeft hij rust nodig. Fury's prestaties zijn van invloed op zijn toekomst in de zwaargewicht divisie, waarin hij slechts tegen enkele topvechters heeft gestreden. Fury's (zwakke) prestatie tegen Ngannou toont aan dat het zwaargewicht boksen een nieuwe fase ingaat volgens Warren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws