Ex-Glory's Vakhitov wil tegen Pereira bij UFC de 1-1 vereffenen: 'Wraakgevecht' Nieuws
Nieuws

Ex-Glory's Vakhitov wil tegen Pereira bij UFC de 1-1 vereffenen: 'Wraakgevecht'

Ex-Glory's Vakhitov wil tegen Pereira bij UFC de 1-1 vereffenen: 'Wraakgevecht'

Kickbokslegende Artem Vakhitov streeft naar trilogie met UFC-kampioen Alex Pereira. De wegen van de twee voormalige Glory kampioenen lijken elkaar weer te gaan kruisen.

De wegen van kickboks legendes Artem Vakhitov en Alex Pereira kruisen mogelijk opnieuw, ditmaal in de UFC. Beide vechters waren dominant in GLORY Kickboxing en deelden daar de licht- zwaargewicht titel. Nu richt Vakhitov zich volledig op MMA en aast op een trilogie met zijn oude rivaal Pereira, die inmiddels middengewicht- en licht zwaargewicht kampioen is geworden bij de UFC.

Van Kickboksen naar de UFC Octagon

Alex Pereira, beter bekend als “Poatan”, kwam de UFC binnen met als doel zijn kickboksrivaal Israel Adesanya te verslaan. Vakhitov volgt nu hetzelfde pad. Hij is geen kickbokswereldkampioen meer, maar richt zich fulltime op MMA met zijn blik op UFC-kampioen Pereira. De Rus is een kickbokser van wereldklasse die nu MMA traint bij de Kill Cliff FC gym onder de NEderlandse toptrainer Henri Hooft.

“MMA was altijd al interessant voor mij, maar uiteraard ben ik enorm gemotiveerd door het vooruitzicht op die trilogie-wedstrijd met Pereira. Hij is nu een superster en ik ben blij voor hem, maar als ik mensen hoor zeggen dat hij de beste striker ter wereld is… nou ja, ik denk dat het tijd is voor MMA-fans om over mij en mijn team te leren, zeg maar", zegt Vakhitov tegen Timothy Wheaton.

Tweevoudig kampioen in beide sporten

Pereira wist in slechts acht UFC-wedstrijden de middengewicht- en licht zwaargewicht titel te veroveren. Dit is griezelig vergelijkbaar met zijn tijd in GLORY Kickboxing, waar hij tweevoudig kampioen werd in dezelfde gewichtsklassen.

Zowel Vakhitov als Pereira waren zevenvoudig GLORY Kickboxing kampioen. De twee vechters stonden tegenover elkaar in twee loodzware licht zwaargewicht gevechten die ontzettend close waren. Beide wonnen ze een wedstrijd op basis van een nipte jurybeslissing. wellicht kunnen ze binnenkort hun trilogie voltooien met een UFC-titel op het spel.

Op weg naar de UFC

De in Rusland geboren Vakhitov weet dat Pereira de UFC binnenkwam met een 3-1 record in MMA en streeft naar hetzelfde. Momenteel staat hij op 2-1 in MMA. De vechter is ook in gesprek met de UFC om mogelijk via Dana White’s Contender Series toe te treden tot de organisatie.

Ex-Glory's Vakhitov wil tegen Pereira bij UFC de 1-1 vereffenen: 'Wraakgevecht'

“We hebben al gesprekken gehad met de UFC en ze zijn geïnteresseerd in mijn deelname aan Dana White’s Contender Series. Maar Alex kwam direct binnen met een 3-1 record, dus ik denk dat het voor mij ook mogelijk moet zijn. In dat geval zou ik nog maar één overwinning nodig hebben.”

Analyse van Pereiras stijl

In een interview gaf Vakhitov zijn visie op Pereira in MMA: “Zijn grootste zwakte is dat hij alleen maar aanvalt, hij heeft geen verdediging. Hierdoor is hij kwetsbaar voor veel stoten op zijn hoofd, zeker tegen een bekwame vechter. Dat zag je in zijn tweede gevecht met Adesanya. Hij werd geraakt omdat hij veel openingen laat voor vechters die weten wat ze doen.”

“Deze andere gasten hebben het niet goed gedaan tegen Alex omdat hun striking niet op een hoog genoeg niveau is. Ze hebben geen vertrouwen tegen hem en denken dat hij onverslaanbaar is, dus in hun hoofd zijn ze al verslagen voordat het gevecht begint. Maar ik heb hem al eerder verslagen in een pure striking-competitie en ik weet zeker dat ik het opnieuw zal doen als we onze trilogie-wedstrijd in de UFC kunnen krijgen.”

Trilogie belooft spektakel

“We staan 1-1 tegenover elkaar, dus het volgende gevecht wordt de trilogie en ik denk dat dat een geweldig gevecht zal worden voor fans over de hele wereld. We zijn beide topklasse strikers, we gooien constant stoten, knieën en trappen. Bekijk onze twee gevechten in GLORY Kickboxing en stel je dan voor dat we in de UFC Octagon staan met kleine handschoenen aan.”

“Alex en ik kennen elkaar goed, zijn team en mijn team hebben een goede relatie en we sturen elkaar soms berichten. Dus ik wens hem altijd overwinning toe als hij vecht. Maar als het mijn beurt is om de Octagon met hem te delen, is het tijd om definitief te laten zien wie de beste striker is. Alle vragen worden op die dag beantwoord.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws