Ex-Glory kampioen Artem Vakhitov maakt zijn MMA-debuut in juni MMA Nieuws
MMA Nieuws

Ex-Glory kampioen Artem Vakhitov maakt zijn MMA-debuut in juni

Ex-Glory kampioen Artem Vakhitov maakt zijn MMA-debuut in juni

Artem Vakhitov, de voormalig tweevoudig Glory licht-zwaargewicht kampioen zal op 11 juni bij Open FC zijn MMA-debuut maken tegen Ashraf Bashandy.

De Rus Vakhitov is de laatste man die ooit voormalig UFC kampioen Alex Pereira in kickboksen versloeg, hij maakt nu officieel de overstap naar MMA. Hij zal in een kooi vechten tegen Ashraf Bashandy. Zo weet MMA Fighting te melden vandaag.

De wedstrijd zal de hoofdpartij vormen tijdens Open FC 31 in Shergesh, Rusland, op 11 juni. Vakhitov heeft een kickboksrecord van 23 overwinningen, waarvan acht knock-outs, en slechts zes verliezen. De 32-jarige Rus verdedigde de Glory titel vijf keer tussen 2016 en 2019 voordat hij in 2021 nipt verloor van Pereira.

Artem Vakhitov op 11 juni de MMA-kooi in tegen Ashraf Bashandy

Vakhitov revancheerde de nederlaag tegen Pereira om de titel acht maanden later weer te bemachtigen, waardoor de Braziliaan met een verlies naar de UFC ging. Vakhitov ging in het midden van 2022 uit elkaar met Glory, nadat de kickboksorganisatie besloot alle banden met Russische vechters te verbreken vanwege de oorlog van het land tegen Oekraïne.

De Rus had zijn ogen gericht op een mogelijk MMA-debuut onder de UFC of PFL vlag, maar zal uiteindelijk zijn eerste ervaring in de sport in zijn geboorteland hebben. Bashandy zal zijn professionele MMA-debuut maken na vijf amateur MMA-partijen te hebben gevochten, waaruit een record van 4-1 is voortgekomen met drie overwinningen per submission.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws