Ontslagen Glory-ster Artem Vakhitov tekent bij andere organisatie Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Ontslagen Glory-ster Artem Vakhitov tekent bij andere organisatie

Ontslagen Glory-ster Artem Vakhitov tekent bij andere organisatie

Artem Vakhitov, de voormalig tweevoudig Glory licht-zwaargewicht kampioen, heeft getekend bij Muaythai Factory. De door Glory aan de kant gezette Rus zal ergens in december van dit jaar zijn debuut maken bij de organisatie.

In juni van dit jaar besloot Glory echter alle Russische vechters uit haar selectie te schrappen, uit protest tegen de Russische invasie van Oekraïne in 2022. Vijf maanden van aanbieden van diverse organisaties volgde waaronder die van ONE Championship, de grootste vechtsport bond ter wereld.

Hoewel veel kickboksfans verwachtten dat de voormalige kampioen zou tekenen bij een grote promotor, komt dit nieuws niet per se als een verrassing. Muaythai Factory (Russische organisatie. Red.), heeft een langdurige relatie met Kuzbass Muaythai de sportschool waar Vakhitov traint.

Aan de kant gezet

Vakhitov heeft een warme relatie met Muaythai Factory. Hij woonde hun inaugurele evenement op 22 december 2018 bij. Gedurende de volgende vier jaar bleef Vakhitov zowel hun evenementen als persconferenties bijwonen.

Dat Vakhitov bij de Muaythai organisatie tekent betekent niet dat hij compleet weg stapt van het kickboksen. Muaythai Factory-contracten zijn niet exclusief, wat betekent dat Vakhitov vrij is om ook met andere organisaties te tekenen, of het nu een andere Russische promotie is zoals Fair Fight of een buitenlandse zoals ONE Championship.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws