Conor McGregor gebruikte doping na beenbreuk: 'De enige manier om terug te komen' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Conor McGregor gebruikte doping na beenbreuk: 'De enige manier om terug te komen'

Conor McGregor gebruikte doping na beenbreuk: 'De enige manier om terug te komen'

Joe Rogan, de bekende UFC-commentator, heeft zich recentelijk uitgesproken voor meer flexibele regels wat betreft het gebruik van prestatiebevorderende middelen (PED's) voor het herstel van blessures onder het nieuwe anti-dopingprogramma van de UFC.

Rogan steunt McGregor in gebruik van herstel-PED's

Conor McGregor (22-6 MMA, 10-4 UFC) trok zich terug uit het testprogramma van de Amerikaanse Anti-Doping Agentschap (USADA) nadat hij zijn been brak in een TKO-verlies tegen Dustin Poirier in juli 2021 en is sindsdien niet teruggekeerd.

Hoewel er geen bewijs is dat McGregor PED's gebruikte tijdens zijn herstelperiode, heeft hij het onderwerp herhaaldelijk aangeroerd op sociale media. Rogan meent dat de Ierse vechter alle benodigde geneesmiddelen zou moeten kunnen gebruiken na zo'n ernstige blessure.

McGregor's terugkeer en de nieuwe anti-doping partner van UFC

McGregor werd in oktober weer toegelaten tot het USADA-testprogramma en wordt verwacht te vechten tegen Michael Chandler in de eerste helft van 2024. Met voorbeelden zoals Anderson Silva en Chris Weidman, die zichtbaar moeite hadden om succesvol terug te keren na het breken van hun been, vindt Rogan dat vechters de mogelijkheid moeten hebben om PED's te gebruiken tijdens hun herstelperiode.

De samenwerking van UFC met USADA loopt eind deze maand af. USADA heeft een strikte houding tegen niet-traditionele herstelmethoden, maar met de overgang van UFC naar een nieuwe anti-dopingpartner in 2023, Drug Free Sport, zou Rogan graag zien dat atleten meer vrijheid krijgen om hun herstel van ernstige blessures te versnellen.

"Ik zou me voorstellen dat het een beetje soepeler zal zijn, en dat zou ik ondersteunen," zei Rogan in een recente aflevering van zijn podcast, "The Joe Rogan Experience." "Ik steun absoluut dat vechters middelen nemen om te herstellen van blessures zoals Conor deed met zijn beenblessure. 100 procent, zonder twijfel. Ik ben daar helemaal voor. Dat is de enige manier. Niemand komt terug van zo'n catastrofale beenbreuk."

De uitdagingen van terugkeer na beenbreuken

Silva ging 1-5-1 sinds zijn terugkeer van zijn beenbreuk, terwijl Weidman zijn andere been brak in een unanieme beslissingsnederlaag tegen Brad Tavares bij zijn comeback op UFC 292.

"De scheenbeenbreuk, geen enkele atleet is daarvan teruggekomen en heeft op hetzelfde niveau gepresteerd," vervolgde Rogan. "Anderson Silva is de enige die terugkwam en meerdere keren vocht, maar hij was niet dezelfde vechter."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws