Check dit! UFC's machtsmisbruik blootgelegd door gelekte emails Nieuws
Nieuws

Check dit! UFC's machtsmisbruik blootgelegd door gelekte emails

Check dit! UFC's machtsmisbruik blootgelegd door gelekte emails

E-mails tonen aan dat de UFC Jon Jones heeft gestraft voor het weigeren van een rematch, bijna de titelkans van Nate Diaz heeft afgepakt, en andere "meedogenloze, nare" tactieken.

De UFC, 's werelds grootste MMA-organisatie, ligt onder vuur vanwege onthullingen uit de lopende anti-trust rechtszaak Le v. Zuffa LLC, waarin de organisatie wordt beschuldigd van "anticompetitieve bedrijfspraktijken" tussen 2011 en 2016.

Een recent rapport van Bloody Elbow belicht interne communicaties, waaronder e-mails en tekstberichten, die de onderhandelingstactieken en methoden van de UFC aan het licht brengen. Deze omvatten onder meer het onderwaarderen van vechters zoals Nate Diaz en het dreigen met het afpakken van titelkansen als onderdeel van contractonderhandelingen.

Dana White geprezen voor 'Meedogenloze' Onderhandelingen in UFC

Een opvallend voorbeeld van deze praktijken betreft UFC-ster Jon Jones. In 2014 probeerde de UFC hem te dwingen tot een titelrematch tegen Alexander Gustafsson, wetende dat hij zou weigeren. Uit gelekte gesprekken bleek dat executives Lawrence Epstein en Michael Mersch plannen hadden om Jones' contract te verlengen bij weigering. Dit illustreert de druk en manipulatie waarmee vechters soms worden geconfronteerd.

Bovendien toont het rapport aan dat Dana White, de huidige CEO van de UFC, en de voormalige CEO Lorenzo Fertitta, controversiële contractclausules en harde onderhandelingstactieken gebruikten tegen vechters als Gilbert Melendez om hen te verhinderen over te stappen naar concurrerende organisaties zoals Bellator. In een tekstuitwisseling tussen White en Fertitta prees White Fertitta's "meedogenloze, nare" onderhandelingstactieken, vergelijkbaar met wat men in films ziet.

Deze onthullingen werpen een donkere schaduw over de UFC, die zichzelf heeft gevestigd als een machtige speler in de sportwereld. Ze benadrukken de harde en soms onethische zakelijke praktijken binnen de organisatie. Lorenzo Fertitta bevestigde tijdens zijn getuigenis de agressieve benadering, waaronder de behandeling van voormalig kampioen Eddie Alvarez, wat bijdraagt aan de groeiende zorgen over de behandeling van vechters binnen de UFC.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws