Alistair Overeem voor 12 maanden geschorst! 'Gevecht met Badr Hari No-Contest' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Alistair Overeem voor 12 maanden geschorst! 'Gevecht met Badr Hari No-Contest'

Alistair Overeem voor 12 maanden geschorst! 'Gevecht met Badr Hari No-Contest'

Alistair Overeem is voor 12 maanden geschorst door Glory Kickboxing en uit de top 10 rankings gehaald. Ook moet Overeem een gedeelte van zijn vechtgage inleveren. De wedstrijd met Badr Hari is omgezet in een No-contest.

Na een eerste constatering op een verboden middel (A-staal) kwam ook het B-staal positief terug op doping en is de winst op Badr Hari omgezet in een no contest. Hierdoor is er geen winnaar van deze wedstrijd. Naast het uit de rankings halen, is Overeem zijn voorlopige schorsing nu definitief, zegt Glory CEO Scott Rudmann exclusief tegen onze redactie.

“Alistair Overeem heeft een schorsing van 12 maanden", aldus Rudmann die ook de No-contest van de wedstrijd van oktober vorig jaar met Badr Hari bevestigde. Ook moet Overeem een gedeelte van zijn vechtgage inleveren.

Winst Alistair Overeem op Badr Hari teruggedraaid

Het management van Overeem bevestigde in november vorig jaar de resultaten van de positieve A-test. Zij wezen erop dat er slechts minimale hoeveelheden aan een niet-prestatieverhogend middel was aangetroffen. Omdat het een kleine hoeveelheid betrof maakte het team zich destijds geen zorgen.

Uit de B-staal test die werd aangevraagd blijkt dat er wel degelijk een constatering is gedaan en het eerdere A-staal wordt bevestigd. Als gevolg hiervan heeft Glory Overeem uit haar zwaargewicht ranking gehaald. Ook wordt zijn winst op Badr Hari teruggedraaid. De wedstrijd tegen Badr is nu beoordeeld als een No-contest zoals de regels bij Glory voorschrijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws