Rematch na 13 Jaar! Floyd Mayweather treft oud-rivaal in Mexico Boks Nieuws
Boks Nieuws

Rematch na 13 Jaar! Floyd Mayweather treft oud-rivaal in Mexico

Rematch na 13 Jaar! Floyd Mayweather treft oud-rivaal in Mexico

Bokslegende Floyd Mayweather (47) kruipt op 24 augustus weer tussen de touwen voor een oefengevecht in Mexico. Zijn tegenstander is een bekende naam: voormalig rivaal Victor Ortiz, bijgenaamd "Vicious." Dit is alweer de achtste oefenwedstrijd voor de steenrijke Mayweather sinds 2018.

Vergeleken met zijn vorige exhibities belooft deze echter wel wat spanning op te leveren. Ortiz is met zijn 37 jaar nog relatief jong en staat bekend om zijn explosieve kracht en snelle handen. Als hij na twee jaar afwezigheid nog iets van zijn oude vorm kan heroveren, zou dit wel eens slecht kunnen aflopen voor Mayweather.

Amerikaanse Interesse Laag, Mexico Juicht Rematch Toe

De keuze voor Ortiz als tegenstander is opvallend. Voor Amerikaanse fans is dit gevecht waarschijnlijk weinig interessant. Ortiz is al te lang weggeweest uit de ring en wordt gezien als een underdog met weinig kans op winst. De interesse zal vooral komen van oudere fans die zich Ortiz' carrière nog goed herinneren. Zij zullen hem kennen van zijn verrassende overwinning op WBC weltergewicht kampioen Andre Berto in 2011, maar ook van zijn dramatische ineenstorting in het gevecht tegen Mayweather datzelfde jaar.

Een Bizarre Eerste Ontmoeting: Kopstoot en Knock-Out

Het eerste gevecht tussen Mayweather en Ortiz in 2011 was een bizarre aangelegenheid. In de eerste drie rondes liet Ortiz een goede indruk achter. In de vierde ronde echter, kopstotte hij Mayweather, ogenschijnlijk uit frustratie. Toen Ortiz na hervatting van de wedstrijd Mayweather probeerde te omhelzen, profiteerde Mayweather hiervan door hem met een linkse stoot knock-out te slaan. Deze actie werd door velen gezien als onsportief. Na afloop van het gevecht uitte het publiek hun ongenoegen over de manier waarop Mayweather gewonnen had.

Achteraf gezien had Mayweather Ortiz wellicht een rematch kunnen aanbieden. Door dit niet te doen bleef er een smetje op de overwinning. Nu, dertien jaar later, krijgen ze die rematch toch. Zal Ortiz wraak kunnen nemen? Of zal Mayweather opnieuw zegevieren? Op 24 augustus in Mexico zal het antwoord onthuld worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws