'Donovan Wisse is de beste pound 4 pound kickbokser bij Glory': Experts eenduidig Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Donovan Wisse is de beste pound 4 pound kickbokser bij Glory': Experts eenduidig

'Donovan Wisse is de beste pound 4 pound kickbokser bij Glory': Experts eenduidig

Donovan Wisse regeert al geruime tijd oppermachtig in het middengewicht van Glory kickboxing. De ongeslagen kampioen wordt door velen gezien als de beste pond-voor-pond kickbokser ter wereld.

De pond-voor-pond ranglijst is een veelgebruikt begrip in vechtsporten zoals boksen, worstelen en MMA. Het doel van deze ranglijst is om te bepalen wie de beste vechter is, ongeacht zijn gewicht. Experts wegen verschillende factoren af, zoals vechtstijl, techniek, vecht-IQ en prestaties tegen andere topvechters.

Volgens een panel van experts, met onder andere Wilson Boldewijn van de Telegraaf, past Wisse perfect in de definitie van een pond-voor-pond kampioen.

Wisse: tactisch briljant, technisch goed genoeg

In de analyse voor Glory 92, waar Wisse dit weekend zijn titel verdedigt tegen uitdager Ulric Bokeme, wordt duidelijk dat Wisse in een gunstige positie verkeert. "Technisch gezien is Endy Semeleer (inmiddels voormalig Glory weltergewicht kampioen) misschien beter," aldus Boldewijn, "maar tactisch gezien is Wisse absoluut de top."

De verwachting is dan ook dat Wisse weinig problemen zal ondervinden tegen Bokeme. Echter, in de vechtsport kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Bekijk de volledige analyse hierboven om meer te weten te komen over de kracht en het vecht-IQ van Donovan Wisse, en waarom hij de titel van beste pond-voor-pond kickbokser verdient.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws