400.000 boete voor bokskampioen Devin Haney! 'Hoogste tot nu toe' Boks Nieuws
Boks Nieuws

400.000 boete voor bokskampioen Devin Haney! 'Hoogste tot nu toe'

400.000 boete voor bokskampioen Devin Haney! 'Hoogste tot nu toe'

Devin Haney de lichtgewicht bokskampioen bezorgde zijn rivaal Vasiliy Lomachenko afgelopen weekend een nederlaag in Las Vegas, waardoor zijn record op 30-0 kwam te staan.

Naast de berichtgeving van de media dat Lomachenko wellicht beroofd was door de jury, moet Haney nu ook nog eens $400.000 betalen voor een gewelddadige actie voor aanvang van de partij. Hierdoor moest Lomachenko medische in roepen om te zin of hij nog wel geschikt was om mee te doen aan de partij.

"Deze vent is een verliezende zuurpruim," schreef Haney op sociale media. "Een grote schande voor de bokssport, hij maakt excuses terwijl hij verliest! Neem je verlies als een man en ophouden met huilen. Het was opgezet voor je om voor de derde keer in je carrière te winnen en nu heb je gefaald! Zeg tegen de commissie dat zij mijn $400k terug geven voor die duw!"

Boete van Devin Haney hoogste ooit

Voor aanvang van een vechtsport of bokspartij iemand een duw geven is niet nieuw, maar deze boete is zonder twijfel hoogste in de afgelopen. Er is geen vergelijking te maken met MMA, wat de wild west van vechtsporten is. De UFC, verwelkomt in feite zelfs dit soort gedrag (lees verder onder video).

Er is nog geen woord of Haney zal terugkeren en vechten tegen Lomachenko of dat hij een nieuwe tegenstander zal kiezen. Lomachenko is al een jaar niet meer actief op sociale media. Dus we zullen geduld moeten hebben op updates van de promotors, die er waarschijnlijk op uit zullen zijn om de bestaande woede te benutten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws