Devin Haney verslaat George Kambosos Jr in masterclass boksen Boks Nieuws
Boks Nieuws

Devin Haney verslaat George Kambosos Jr in masterclass boksen

Devin Haney verslaat George Kambosos Jr in masterclass boksen

Devin Haney liet in een ware masterclass boksen zien wat hij in zijn mars heeft door in het Marvel Stadium, Australië George Kambosos Jr te verslaan. Kambosos Jr ging voor de ogen van het thuis publiek onderuit op punten.

Toen Devin Haney op 17-jarige leeftijd zijn professionele debuut maakte, was hij te jong om in Amerika een bokslicentie te krijgen. Het jaar was 2015. Hij reisde naar Tijuana, Mexico, waar hij slechts één ronde nodig had om de weinig bekende Gonzalo Lopez Rodriguez te slopen. Haney zou een vier overwinningen record hebben ​tegen de tijd dat hij in eigen land mocht uitkomen.

Minder dan zeven jaar later, veel eerder dan hij of Bill, zijn vader en trainer, ooit hadden kunnen verwachten, staat de 23-jarige nu alleen aan de top van de lichtgewicht divisie. Eén naam, één kampioen: voor het eerst sinds 1990 heeft deze een onbetwiste kampioen.

Geen knock-out

Het gevecht tussen Haney en Kambosos Jr ontvouwde zich in een ware masterclass. Halverwege derondes kwam Kambosos Jr in de problemen. Met elke passerende ronde namen zijn kansen op een puntenwinst af. Terwijl de behoefte aan een knock-out toenam. Maar door Haney's kalmte, beweging en vaardigheid, er deed zich nooit een kans voor.

Maar Haney, die de jongste onbetwiste kampioen in het tijdperk van de vier titels werd met de unanieme beslissingswinst met twee scores van 116-112 en één van 118-110, kan tevreden terugkijken. Nu op 23-jarige leeftijd voegde Haney al de houder van de WBC-titel, de WBA, WBO en IBF-titels toe aan zijn nu volledige collectie. Wat de Amerikaan de volledige controle geeft over de lichtgewicht divisie

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws