Diskwalificatie! Abena wijst Glory op regels, ex-kampioen haalt fel uit Nieuws
Nieuws

Diskwalificatie! Abena wijst Glory op regels, ex-kampioen haalt fel uit

Diskwalificatie! Abena wijst Glory op regels, ex-kampioen haalt fel uit

Donegi Abena verloor afgelopen weekend zijn gevecht tegen Tarik Khbabez en zijn Glory lichtzwaargewicht titel, in wat een van de meest actie volle gevechten was op de Grad Prix in het GelreDome. Abena is het niet eens met de uitslag en vindt dat zijn tegenstander Khbabez gediskwalificeerd moet worden en de titel moet inleveren.

Glory Kickboxing bevindt zich na het incident tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik afgelopen weekend op de Grand Prix in het middelpunt van een volgende discussie, die tussen Abena en Khbabez. De coach van Khbabez Maik Polanen stapte midden in de wedstrijd tegen Abena de ring in. Iets wat tegen de regels van Glory is en zou moeten leiden tot een diskwalificatie van Khbabez volgens de regels van de organisatie zelf.

Partij had gestopt moeten worden

Op social media gisteren wees Abena al op het feit dat de partij gestopt had moeten worden en zijn tegenstander een diskwalificatie had moeten ondergaan. "Dit is een zuivere 8-telling en als een cornerman de ring binnenstapt, is dat een onmiddellijke diskwalificatie (dit zijn de Glory-regels)", schreef Abena.

Diskwalificatie! Abena wijst Glory op regels, ex-kampioen haalt fel uit
Coach Maik Polanen in de ring met Tarik Khbabez

Ook de coach van Abena, Said el Badaoui zegt dat er actie had moeten worden ondernomen: "Dit is tegen de regels van Glory en deze hadden moeten ingrijpen, of althans de scheidsrechter van de sanctionerende organisatie VON", zegt deze. Officials bij de VON moeten er op toezien dat de regels worden opgevolgd tijdens een event.

Abena vocht niet netjes

Maik Polanen geeft toe dat het niet slim was om de ring in te stappen: "Kijk ik heb dat ook op de persconferentie gezegd na afloop, maar de adrenaline en alles in aanloop naar het gevecht kwam eruit", zegt de topcoach tegen onze redactie. Die ook zegt dat Abena niet netjes vocht en een aantal keren na trapte of een stoot uitdeelde, zelfs toe de scheidsrechter al tussenbeide kwam.

El Badoui heeft te kennen gegeven aan de redactie van Vechtsport Info dat er inmiddels protest is aangetekend tegen de uitslag en hoop op gerechtigheid. Op de vraag van onze redactie aan Glory welke actie deze zal ondernemen kwam geen antwoord. De organisatie beroept zich in dit soort situaties op het feit dat een beslissing bij de sanctionerende bond ligt, in dit geval VON.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws