Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven incident: Glory start onderzoek Nieuws
Nieuws

Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven incident: Glory start onderzoek

Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven incident: Glory start onderzoek

Glory Kickboxing staat op het punt een belangrijke aankondiging te doen over het incident dat zich gisteravond afspeelde tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven tijdens de Glory Zwaargewicht Grand Prix in het Gelredome.

Na een eliminatie gevecht voor de Grand Prix tussen Rico Verhoeven en Nabil Khachab liepen de spanningen hoog op, wat resulteerde in een fysieke confrontatie die breed werd uitgemeten in de media.

Escalatie na de halve finales

Op videobeelden is te zien hoe de situatie snel uit de hand liep, met Ben Saddik die een trap uitdeelde die echter niemand raakte. De beveiliging moest ingrijpen om verdere escalatie te voorkomen. Het incident heeft voor veel opschudding gezorgd binnen de kickboksgemeenschap en daarbuiten.

Glory's reactie en onderzoek

Glory Kickboxing heeft aangegeven het incident serieus te nemen en is een intern onderzoek gestart. "Glory-functionarissen onderzoeken momenteel het incident in de ring na de halve finales van de Glory Heavyweight Grand Prix op zaterdagavond", meldt de organisatie.

Er wordt benadrukt dat Glory een strikte gedragscode hanteert voor alle atleten en hun teams, en dat er binnenkort meer informatie zal worden vrijgegeven over de uitkomsten van het onderzoek en eventuele sancties.

Ben Saddik en Verhoeven

Het incident heeft geleid tot veel speculatie over de mogelijke gevolgen voor zowel Jamal Ben Saddik als Rico Verhoeven. Verhoeven zelf heeft opgeroepen tot een verbanning van Ben Saddik uit de organisatie.

Critici wijzen echter op de gedeeltelijke weergave van het incident in de media, waarbij het inleidende deel van de confrontatie niet zou worden getoond. De uitkomst van het onderzoek en de daaropvolgende beslissingen zullen ongetwijfeld snel naar buiten worden gebracht, zo is af te leiden uit de berichtgeving van Glory.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws