Badr Hari's ultieme test: Overwinning of verdwijnen in de schaduw van verlies Nieuws
Nieuws

Badr Hari's ultieme test: Overwinning of verdwijnen in de schaduw van verlies

Badr Hari's ultieme test: Overwinning of verdwijnen in de schaduw van verlies

Vandaag is een belangrijke dag voor de Nederlandse kickbokslegende Badr Hari, want hij stapt de ring in voor een confrontatie met James McSweeney tijdens Glory 88 in Parijs.

Voor Hari staat er veel op het spel, aangezien hij de laatste jaren te maken heeft gehad met een moeilijke reeks gevechten. De vraag die bij velen leeft, is of hij zijn verliesreeks kan doorbreken en zijn reputatie als een van 's werelds beste kickboksers kan herstellen.

Terugblik op de recente gevechten van Badr Hari

Hari's reeks van recente gevechten is op zijn zachtst gezegd uitdagend geweest. Hier is een kort overzicht van zijn gevechten bij Glory sinds 2016:

2016: Hari verloor van Rico Verhoeven door een armblessure in de tweede ronde. Het was een gevecht dat veel fans zich nog goed herinneren vanwege de verwachtingen rondom deze clash van zwaargewichten.

2018: Badr Hari won aanvankelijk van Hesdy Gerges, maar de uitslag werd later aangepast naar 'geen resultaat' vanwege een positieve dopingtest voor Hari.

2019: Tijdens zijn gevecht tegen Verhoeven stond Hari ruim op voorsprong, maar hij moest opgeven vanwege een beenblessure. Dit was een enorme teleurstelling voor Hari en zijn fans.

2020: In een gevecht tegen Benjamin Adegbuyi stond Hari weer op voorsprong, maar hij werd uiteindelijk knock-out geslagen met een als gevolg een gebroken neus.

2021: Tegen Arek Wrzosek leek Hari op weg naar een overwinning, maar hij werd verrast door een trap op het hoofd en ging KO.

2022: Hari stond op achterstand tegen Wrzosek toen het gevecht werd gestaakt vanwege relschoppers in de zaal, wat een verwarrende wending aan het gevecht gaf.

2022: In een veelbesproken gevecht verloor Hari op punten van Alistair Overeem, maar de uitslag werd later aangepast naar 'No Contest' vanwege een positieve dopingtest voor Overeem.

Wat staat er op het spel?

Met al deze teleurstellingen en controverse in zijn recente geschiedenis, staat er voor Badr Hari veel op het spel in zijn gevecht tegen James McSweeney bij Glory 88 in Parijs. Hij zal niet alleen moeten vechten tegen McSweeney, maar ook tegen de twijfels die zijn recente verliesreeks met zich heeft meegebracht.

Een overwinning op McSweeney zou niet alleen Hari's vertrouwen een boost geven, maar ook zijn positie in de wereld van het kickboksen versterken. Het zou laten zien dat hij nog steeds in staat is om te concurreren op het hoogste niveau en dat hij zijn tegenslagen kan overwinnen.

Maar een nederlaag zou de druk op Hari alleen maar vergroten en de vragen over zijn toekomst in de sport verder doen toenemen. Het is een cruciaal moment in de carrière van de legendarische kickbokser.

Een ding is zeker: de wereld van het kickboksen zal op het puntje van zijn stoel zitten terwijl deze twee vechters het tegen elkaar opnemen in de ring van Glory 88 in Parijs.

De overige gevechten van Glory 88 Hari vs McSweeney

Naam vechter Naam vechter
Badr Hari  vs James McSweeney
Tiffany van Soest vs Sarah Moussaddak
Nordine Mahieddine vs Abderahmane Coulibaly
Denis Wosik vs Berjan Peposhi 
Pascal Touré vs Stefan Latescu
Karim Ghajji vs Nikola Todorovic
Jonathan Mayezo vs James Condé
Iliass Hammouche vs Florian Kroger
Diaguely Camara vs Ilyass Chakir

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws