Zware aardbeving Marokko: Badr Hari en andere vechters staan stil bij tragedie Nieuws
Nieuws

Zware aardbeving Marokko: Badr Hari en andere vechters staan stil bij tragedie

Zware aardbeving Marokko: Badr Hari en andere vechters staan stil bij tragedie

Een verwoestende aardbeving heeft Marokko getroffen, met minstens 632 doden en meer dan 329 gewonden tot gevolg gisteravond. Tijdens Glory 88 Parijs vanavond zullen onder andere Badr Hari en de andere Marokkkanse vechters stil staan bij de tragedie.

De organisatie Glory zal vanavond tijdens de geplande wedstrijden aandacht besteden aan het tragische nieuws van de aardbeving in Marokko. Ze onderzoeken momenteel hoe ze dit het beste kunnen doen, maar verwachten dat de gevechten doorgaan. Het verdriet en de zorgen zijn echter groot, en het is moeilijk om contact te leggen met de betrokkenen.

Heersende spanning en verdriet

Badr Hari, een van de vechters, wordt intensief ondersteund om zich te concentreren op zijn wedstrijd, ondanks de heersende spanning en verdriet. De wedstrijden in Parijs zullen naar verwachting voornamelijk worden bijgewoond door Marokkaanse fans, met in totaal 4000 verkochte kaarten.

De schokkende gebeurtenis vond plaats in de omgeving van Marrakech en heeft enorme verwoesting achtergelaten, met ingestorte gebouwen en straten bedekt met puin. De iconische 12e-eeuwse Koutoubia-moskee, bekend als "het dak van Marrakech," is naar verluidt beschadigd, hoewel de ernst van de schade nog onduidelijk is.

Zware aardbeving Marokko: Badr Hari en andere vechters staan stil bij tragedie
De steunbetuigingen van onder andere Jamal Ben Saddik en Mo Amine aan het Mrokkaanse volk

Het epicentrum van de aardbeving lag in de regio Al Haouz in het Atlasgebergte, ongeveer 70 kilometer ten zuidwesten van Marrakech. Deze afgelegen locatie maakt het moeilijk om de omvang van de schade en het aantal slachtoffers volledig in kaart te brengen.

Angstige tijden

Topvechters, waaronder Jamal Ben Saddik en Mo Amine, hebben hun steun uitgesproken voor de slachtoffers van de aardbeving en roepen op tot solidariteit in deze moeilijke tijd.

De wereld kijkt met medeleven naar Marokko en hoopt op een spoedig herstel voor de getroffen gemeenschappen, terwijl reddingsploegen en hulpverleners zich inzetten om hulp te bieden aan degenen die het nodig hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws