🎥 'Oog tot pulp geslagen!' Ex-UFC ster Werdum overleeft maar net bloederig gevecht tegen Dos Santos Nieuws
Nieuws

🎥 'Oog tot pulp geslagen!' Ex-UFC ster Werdum overleeft maar net bloederig gevecht tegen Dos Santos

🎥 'Oog tot pulp geslagen!' Ex-UFC ster Werdum overleeft maar net bloederig gevecht tegen Dos Santos

Junior dos Santos heeft voor het eerst in meer dan vier jaar weer een overwinning behaald. De voormalige zwaargewichtkampioen van de UFC heeft een reeks van vijf nederlagen doorbroken door Fabricio Werdum te verslaan in een gevecht zonder handschoenen tijdens Gamebred Bareknuckle 5.

"Ik vond het geweldig, dit was mijn eerste keer in een gevecht zonder handschoenen," zei dos Santos na zijn overwinning. "Ik voel me goed, al ben ik een beetje stijf. Maar dat hoort erbij als je tegen zo'n legende vecht."

Dos Santos begon het gevecht sterk door Werdum te raken met jabs, haken en trappen. Hij wist Werdum zelfs te verwonden en hem neer te slaan in de eerste ronde. Werdum probeerde zich te verdedigen door takedowns te proberen, maar tegen de derde ronde was zijn linkeroog ernstig gewond. Het leek er zelfs op dat zijn ooglid bijna afscheurde. Uiteindelijk besloten twee juryleden dat dos Santos de winnaar was met een score van 30-27, terwijl één jurylid het gevecht verrassend genoeg 29-28 aan Werdum gaf.

Strategie blijven trappen en stoten

Dos Santos legde uit dat zijn strategie was om te blijven slaan en trappen en niet met Werdum op de grond te vechten. "Willen jullie dat ik met die vent op de grond ga? Geen denken aan," zei hij. "Mijn specialiteit is slaan en trappen, en hoe meer ik dat kan doen, hoe beter ik me voel."

Dit gevecht was een herkansing van een ontmoeting tussen Dos Santos en Werdum in 2008, waarbij Dos Santos destijds ook won. Na dit gevecht was Dos Santos enige tijd uit de competitie vanwege een schouderblessure, terwijl Werdum zijn laatste gevecht in 2021 had voordat hij deelnam aan Gamebred Bareknuckle 5.

Het gevecht vond plaats in de VyStar Veterans Memorial Arena in Jacksonville.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws