πŸŽ₯ Arrestatie in de ring! Kickbokser in handboeien afgevoerd tijdens wedstrijd Nieuws
Nieuws

πŸŽ₯ Arrestatie in de ring! Kickbokser in handboeien afgevoerd tijdens wedstrijd

πŸŽ₯ Arrestatie in de ring! Kickbokser in handboeien afgevoerd tijdens wedstrijd

Een kickbokser moet om meerdere redenen de scheidsrechter in de ring gehoorzamen. Ten eerste is de scheidsrechter verantwoordelijk voor de veiligheid van de deelnemers. Door de regels van de sport te handhaven en ervoor te zorgen dat de concurrenten deze volgen, kan de scheidsrechter ernstige verwondingen voorkomen.

Fair Play en de eindbeslissing

Ten tweede is de scheidsrechter verantwoordelijk voor het handhaven van eerlijkheid in de wedstrijd. Door ervoor te zorgen dat beide kickboksers dezelfde regels volgen, kan de scheidsrechter voorkomen dat een van de partijen een oneerlijk voordeel behaalt. De beslissing van de scheidsrechter is uiteindelijk definitief in de ring. Dit betekent dat als een kickbokser de scheidsrechter niet gehoorzaamt, hij het risico loopt gediskwalificeerd te worden.

Een ongehoorzame vechter leidt tot arrestatie

Nog erger, het niet gehoorzamen van de scheidsrechter kan leiden tot een arrestatie, zoals een ongelukkige kickbokser moest ontdekken. Tijdens een recente Alpha Kickboxing FL-evenement ging een video viraal waarin Dion James en Cory Jones te zien waren. Ondanks de vroege interventie van de scheidsrechter Billy McCombs om een reset aan te roepen, koos Cory Jones ervoor om niet te gehoorzamen.

McCombs, die voor het eerst een evenement arbitreerde, handelde perfect door Jones fysiek van zijn tegenstander te tillen en te proberen met hem te praten. Jones leek echter in zijn eigen wereld te zijn en weigerde zelfs met de scheidsrechter te communiceren.

Jiu-jitsu

Jones probeerde de scheidsrechter snel te ontwijken en Dion James opnieuw te benaderen. Dit leidde ertoe dat Billy McCombs jiu-jitsu gebruikte om een submission hold op Jones toe te passen. Ondanks zijn pogingen om met Jones te praten en hem te kalmeren, was het niet genoeg en moest een politieagent ingrijpen om hem te arresteren.

Uiteindelijk werd Dion James uitgeroepen tot winnaar door diskwalificatie van zijn tegenstander, die zelfs gearresteerd werd. Interessant is dat scheidsrechter Billy McCombs ook een wetshandhaver is wanneer hij niet als scheidsrechter in de vechtsport actief is. Cory Jones probeerde naar verluidt zijn acties in de clip te rechtvaardigen, maar we konden zijn reactie niet authenticeren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws