5 topkickboksers die UFC kampioen werden: 'Beste basis voor succes' Nieuws
Nieuws

5 topkickboksers die UFC kampioen werden: 'Beste basis voor succes'

5 topkickboksers die UFC kampioen werden: 'Beste basis voor succes'

Veel van de beste UFC-vechters van de moderne tijd komen uit de wereld van het kickboksen. Dit was echter niet altijd het geval. Op verschillende momenten hadden hooggeplaatste kickboksers moeite om zich aan te passen aan de eisen van MMA, zoals bij Gökhan Saki, een voormalig Glory Kickboxing en Muay Thai wereldkampioen. In recente jaren zijn hooggeplaatste kickboksers er echter in geslaagd hun stijl aan te passen aan de gevaren van MMA.

Alex Pereira, Huidig UFC licht zwaargewicht Kampioen/voormalig UFC middengewicht kampioen

De Braziliaanse krachtpatser Alex Pereira is een van de meest angstaanjagende krachten in MMA. Zijn opmars in MMA is niets minder dan meteorisch geweest, aangezien hij in slechts 11 gevechten een tweedivisiekampioen in de UFC is geworden, momenteel regerend als licht zwaargewicht kampioen, terwijl hij ook voormalig middengewicht titelhouder was. Voordat hij MMA-kampioen werd, maakte hij furore in de kickbokswereld, met 33 overwinningen in 40 gevechten. Ondanks zeven nederlagen op zijn record, bereikte hij kickboksgeschiedenis toen hij de eerste gelijktijdige tweedivisiekampioen in Glory Kickboxing-geschiedenis werd.

Israel Adesanya, voormalig UFC middengewicht kampioen

Israel Adesanya, vaak beschreven als de tweede komst van Anderson Silva, dankt zijn elite-niveau stoten aan zijn lange carrière in kickboksen. Met 80 totale kickbokswedstrijden behaalde 'The Last Stylebender' 75 overwinningen en kwam hij dicht bij het winnen van een kampioenschapstitel. Ondanks regionale kampioenschapsoverwinningen in Nieuw-Zeeland, faalde hij in zijn poging om Jason Wilnis te onttronen in een controversiële wedstrijd bij Glory Kickboxing.

Joanna Jędrzejczyk, voormalig UFC vrouwen strogewicht kampioen

Joanna Jędrzejczyk kwam de MMA binnen als een zeer gerespecteerde kickbokser dankzij haar ervaring in kickboksen en Muay Thai. In 30 kickbokswedstrijden behaalde ze 27 overwinningen en verloor ze slechts drie keer, terwijl ze kampioenschappen won bij de IFMA World Muay Thai Championships, de WKN en de WMC. Na haar succes in kickboksen en Muay Thai, stapte Jędrzejczyk over naar MMA, waar ze bijna ongekend succes behaalde door de UFC vrouwen strogewicht titel te winnen en vijf keer te verdedigen.

Ciryl Gane, voormalig UFC Interim zwaargewicht kampioen

Weinig MMA-zwaargewichten zijn zo mobiel en lichtvoetig als Ciryl Gane, vooral gezien zijn herculische gestalte. De reden achter zijn voetwerk en beweging is meer dan alleen atletisch vermogen; het komt ook voort uit zijn ervaring in professioneel Muay Thai. Ondanks de Franse regels en voorschriften, die elleboogstoten verboden en alle deelnemers dwongen elleboogbeschermers te dragen, wist 'Bon Gamin' een ongeslagen Muay Thai-record op te bouwen, waarbij hij de AFMT Nationale Titel won en één keer verdedigde.

Valentina Shevchenko, voormalig UFC vrouwen vlieggewicht kampioen

Er is geen vrouwelijke MMA-vechter die meer synoniem staat voor hoogwaardig kickboksen dan Valentina Shevchenko, wiens record in Muay Thai en kickboksen bestaat uit 57 overwinningen en slechts twee verliezen. Tijdens haar reis won ze meerdere wereldtitels, waaronder K-1 en talloze andere promoties. Vervolgens verliet ze de sport waarin ze opgroeide voor MMA, waar ze Amanda Nunes uitdaagde voor de UFC vrouwen bantamgewicht titel. Ondanks dat ze tekortschoot, was dit niet het einde van haar kampioenschapsjacht, aangezien ze later afzakte naar het vrouwen vlieggewicht en de titel won.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws