President Poetin gaf Khabib 'bloedgeld' na verslaan McGregor, bevestigt UFC-baas Nieuws
Nieuws

President Poetin gaf Khabib 'bloedgeld' na verslaan McGregor, bevestigt UFC-baas

President Poetin gaf Khabib 'bloedgeld' na verslaan McGregor, bevestigt UFC-baas

Khabib Nurmagomedov kreeg van de Russische president Vladimir Poetin20 miljoen dollar voor het verslaan van Conor McGregor. Zo onthult UFC vechtbaas Dana White.

Na zijn overwinning op Conor McGregor bij UFC 229, ontving Khabib Nurmagomedov een telefoontje van Vladimir Poetin. De Russische president feliciteerde de Dagestaanse kampioen direct na zijn overwinning.

Dit moment markeerde het begin van een reeks genereuze geschenken van Poetin aan Nurmagomedov en zijn inmiddels overleden vader, Abdulmanap Nurmagomedov. UFC CEO Dana White onthulde in de "Games with Names" podcast dat Poetin eigendommen ter waarde van ongeveer 20 miljoen dollar aan hen schonk, naast andere voordelen in de moslimgebieden van Rusland.

Luxe geschenken en politieke connecties

De geschenken aan Nurmagomedov omvatten onder meer een luxe Mercedes van Poetins bondgenoot en de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov. Deze en andere giften trokken de aandacht van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Kadyrov, bekend om zijn MMA-obsessie en banden met UFC-vechters, is nu gesanctioneerd (lees verder onder video).

De 20 miljoen dollar aan onroerend goed van Poetin was tot voor kort niet bekend als een geschenk. Nurmagomedovs trainingskampen werden grotendeels gefinancierd door de Russische oligarch Ziyavudin Magomedov, een bondgenoot van Poetin, die later werd gearresteerd wegens vermeende verduistering van staatsfondsen.

Nurmagomedovs pensioen en nalatenschap

Bijna zes jaar na die gedenkwaardige nacht in Las Vegas is Nurmagomedov met pensioen en heeft hij weerstand geboden aan pogingen van White om hem terug te brengen in de octagon. Volgens White is geld de reden dat McGregor ook niet snel terugkeert.

White merkte op dat Nurmagomedov, na het bereiken van een bepaald niveau van roem, niet meer gemotiveerd is om in de ring te stappen. Nurmagomedovs vertrek uit MMA, ingegeven door een belofte aan zijn moeder na het overlijden van zijn vader, weerhield hem ervan de titel van MMA-GOAT (Greatest Of All Times. red), te claimen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws