UFC Paris Gane vs. Spivac: Nabeschouwing en Uitslagen MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC Paris Gane vs. Spivac: Nabeschouwing en Uitslagen

UFC Paris Gane vs. Spivac: Nabeschouwing en Uitslagen

Op zaterdag 2 september 2023 vond in de schitterende Accor Arena in Parijs, Frankrijk, een memorabele avond vol MMA-actie plaats: UFC Paris, met als hoogtepunt het hoofdgevecht tussen voormalig interim zwaargewicht kampioen Ciryl Gane en de veelbelovende uitdager Serghei Spivac.

Hier volgt een gedetailleerde nabeschouwing van dit evenement, inclusief de uitslagen van de belangrijkste gevechten.

Hoofdgevecht: Ciryl Gane vs. Serghei Spivac

Het hoofdgevecht was een absolute kraker waar fans reikhalzend naar uitkeken. Ciryl Gane, die eerder streed om de onbetwiste UFC-titel, bevond zich in een cruciaal moment van zijn carrière na een teleurstellende nederlaag tegen Jon Jones. Tegenover hem stond de opkomende uitdager Serghei Spivac, die vastbesloten was om zijn eerste kans op een UFC-titel te grijpen na het verslaan van zijn laatste drie tegenstanders.

Het gevecht begon met veel spanning en verwachtingen. In een spectaculaire vertoning slaagde Ciryl Gane erin om Serghei Spivac te verslaan door middel van een verwoestende knock-out. Dit bracht Gane weer in de schijnwerpers en vestigde zijn naam opnieuw als een serieuze bedreiging in de zwaargewicht divisie.

Co-Hoofdgevecht: Rose Namajunas vs. Manon Fiorot

Het co-hoofdgevecht van de avond bracht de Franse trots Manon Fiorot tegenover tweevoudig strawweight-kampioen Rose Namajunas. Fiorot had de kans om haar ongeslagen UFC-record van 6-0 te behouden, terwijl Namajunas voor het eerst op 125 pond concurreerde.

Het gevecht tussen Namajunas en Fiorot leverde een spannende strijd op, maar uiteindelijk was het Manon Fiorot die de overwinning behaalde via een jurybeslissing. Met deze indrukwekkende prestatie heeft Fiorot zich gepositioneerd als een potentiële uitdager voor het vlieggewicht kampioenschap.

Overige Uitslagen UFC Paris Gane vs Spivac:

 • Ciryl Gane versloeg Serghei Spivac via TKO.
 • Manon Fiorot wint van Rose Namajunas via punten.
 • Benoit Saint-Denis versloeg Thiago Moises door TKO.
 • Volkan Oezdemir won van Bogdan Guskov door submission.
 • William Gomis versloeg Yanis Ghemmouri door TKO.
 • Taylor Lapilus versloeg Caolan Loughran op punten.
 • Morgan Charriere won van Manolo Zecchini via een knock-out.
 • Jacqueline Cavalcanti versloeg Zarah Fairn op punten.
 • Nora Cornolle behaalde een puntenoverwinning op Joselyne Edwards.
 • Ange Loosa versloeg Rhys McKee op punten.
 • Farid Basharat behaalde een overwinning op Kleydson Rodrigues door submission.

UFC Paris was een avond vol spannende gevechten en opwindende momenten. Ciryl Gane en Manon Fiorot waren de sterren van de avond met hun indrukwekkende overwinningen, en ze zullen zeker blijven strijden om hogere doelen binnen de UFC. Het evenement bewees opnieuw de groeiende populariteit van mixed martial arts in Frankrijk en belooft nog veel meer spannende gevechten in de toekomst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws