Ex-Glory kampioen maakt comeback naar de MMA-kooi: 'Alex Pereira als voorbeeld' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Ex-Glory kampioen maakt comeback naar de MMA-kooi: 'Alex Pereira als voorbeeld'

Ex-Glory kampioen maakt comeback naar de MMA-kooi: 'Alex Pereira als voorbeeld'

Het zien van Alex Pereira's succes in de UFC heeft voormalig GLORY kampioen Jady Menezes overtuigd om terug te keren naar MMA.

Menezes, die in 2018 de GLORY super bantamgewicht (121 pond) titel won, staat op het punt om Gisela Luna te ontmoeten tijdens het UAE Warriors 48 evenement in Balneario Camboriu, Brazilië. Dit wordt haar eerste MMA-wedstrijd sinds 2015.

Een nieuwe relatie met MMA

"Ik dacht dat ik nooit meer MMA zou vechten in mijn leven, maar het leven zit vol verrassingen en gaat niet altijd zoals je plant," vertelde Menezes lachend aan onze redactie. Na bijna een decennium weg te zijn geweest, moest ze haar kickboksen aanpassen aan MMA.

Ex-Glory kampioen maakt comeback naar de MMA-kooi: 'Alex Pereira als voorbeeld'
Jady Menezes krijgt de kampioensbelt omgehangen

Als paarse band in jiu-jitsu kijkt de 32-jarige vechter op naar UFC licht zwaargewicht kampioen Pereira als haar reden om te geloven dat het nooit te laat is om de overstap naar MMA te maken.

Inspiratie van 'Poatan'

"'Poatan' heeft me enorm geïnspireerd," zei Menezes over de voormalige tweedivisie GLORY kampioen. "Ik ben een grote fan van hem. Wie is dat niet, toch? Hij is iets buitengewoons. Hij is een buitenaards wezen."

Menezes, die een record van 3-1 in MMA en 14-4 in kickboksen heeft, werkt in een dierenwinkel en heeft een uitputtende dagelijkse routine tussen haar baan en MMA-training. Terwijl ze de sport opnieuw betreedt, hoopt ze genoeg geld te verdienen om "het rustiger aan te doen" en haar leven te veranderen - "en de meisjes in mijn divisie lastig te vallen," voegde ze lachend toe.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws