Mannen met kapmessen slaan om zich heen bij jeugd bokstoernooi Nieuws
Nieuws

Mannen met kapmessen slaan om zich heen bij jeugd bokstoernooi

Mannen met kapmessen slaan om zich heen bij jeugd bokstoernooi

Tijdens het nationale bokstoernooi in Co Roscommon, Ierland op vrijdagavond brak geweld uit toen meerdere mannen, gewapend met machetes, de boksarena in Castlerea binnenvielen.

Dit incident vond plaats tijdens de kwartfinales van het National Boy 4 Boxing Championship, een evenement onder de 14 jaar.

Een slachtoffer met ernstige verwondingen

Een man in de veertig raakte gewond bij dit incident en ontving ter plaatse medische behandeling. Hij werd vervolgens overgebracht naar het Galway University Hospital voor behandeling van ernstige, maar naar verluidt niet levensbedreigende verwondingen.

De Ierse Atletiek Boks Associatie (IABA) heeft het incident, dat plaatsvond bij een jeugdsportevenement, scherp veroordeeld en bestempeld als 'verwerpelijk'.

Reactie van de IABA

De IABA heeft in een verklaring aangegeven zich bewust te zijn van het ernstige incident tijdens de laatste fasen van het 2024 National Boy 4 Championship in Castlerea, County Roscommon. "Dat zoiets kan gebeuren bij een kindersportevenement is verwerpelijk en wordt door elk lid van de Ierse boksfamilie ten strengste veroordeeld," aldus de IABA.

Als gevolg van het incident zijn twee extra dagen van boksen, die dit weekend zouden plaatsvinden, uitgesteld.

Veiligheid voorop

In het belang van de veiligheid van clubs, boksers, officials en supporters is er geen andere optie dan het evenement uit te stellen, aldus de IABA. Het risico blijft te hoog, zelfs als de competitie achter gesloten deuren zou doorgaan.

Online reacties op de gebeurtenissen zijn er een van afschuw. Een boksfan schreef: "Walgelijk gedrag, al die kinderen hebben zo hard getraind voor dit moment, en dan komen deze lafaards binnen met machetes. Wat de kinderen hebben gezien, zal hen nog lang bijblijven." De politie heeft bevestigd dat ze het incident onderzoeken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws