Kickbokser Dillard gaat voor derde vroege knock-out op rij bij Enfusion Nieuws
Nieuws

Kickbokser Dillard gaat voor derde vroege knock-out op rij bij Enfusion

Kickbokser Dillard gaat voor derde vroege knock-out op rij bij Enfusion

Kickbokser Marcus Dillard heeft de kickbokswereld opgeschud met zijn indrukwekkende prestaties tijdens de laatste twee Enfusion-evenementen.

Met slechts één ronde nodig om zijn tegenstanders knock-out te slaan, staat Dillard deze zaterdagavond weer in de ring, ditmaal in zijn eigen stad Nijmegen. Tegenover hem staat Rick Eggink in de Jan Massinkhal, waar Dillard hoopt op nog een snelle overwinning.

Een strategie van natuurlijke knock-outs

Dillard, die nog maar 18 jaar oud is, benadert elke partij met een duidelijke mindset: hij vecht niet om op punten te winnen, maar om het publiek te vermaken met een vroege knock-out. "Het liefst probeer ik ook het publiek te vermaken en de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen.

De knock-out komt wanneer die komt, maar ik ga er nooit overdreven naar op zoek. Meestal gebeurt het vanzelf,” legt Dillard uit.

De ambitie van een jonge vechter

Dillard heeft grote ambities in de kickbokswereld. Dit jaar nog hoopt hij zijn eerste partij in de B-klasse te vechten, met als uiteindelijk doel door te groeien tot A-klasser en wereldkampioen te worden.

Een overgang naar de B-klasse zou Dillard goed uitkomen, gezien zijn specialiteit in het uitdelen van knieën richting het hoofd, een techniek die in de C-klasse niet is toegestaan.

Trainen bij Mattiz Gym

Zowel Dillard als Jousef Moujahid, die ook deze zaterdag vecht, trainen bij Mattiz Gym in Nijmegen. Dillard prijst de sportschool en trainer Mohamed Adroun voor het hoge niveau van training en de mogelijkheid om te sparren met de beste vechters uit de regio.

"Het is de enige sportschool in de stad met zoveel goede wedstrijdvechters,” zegt Dillard. "We helpen en motiveren elkaar alsof het een teamsport is.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws