Ex-Glory ster Doumbe maakt Bellator MMA debuut tegen topvechter MMA Nieuws
MMA Nieuws

Ex-Glory ster Doumbe maakt Bellator MMA debuut tegen topvechter

Ex-Glory ster Doumbe maakt Bellator MMA debuut tegen topvechter

Cedric Doumbe maakt zijn Bellator MMA debuut op vrijdag 17 mei in de Accor Arena tegen Derek Anderson. De voormalige Glory weltergewicht kampioen zal voor de zevende keer de vechtkooi betreden.

Ex-Glory's Cedric Doumbe heeft zich snel opgewerkt binnen de wereld van Mixed Martial Arts (MMA) met een indrukwekkende reeks overwinningen. Hij begon zijn MMA-carrière met een winst tegen Arbi Emiev tijdens het Superkombat Universe evenement in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, op 1 november 2021. In deze eerste professionele strijd behaalde hij een technische knock-out (TKO) met stoten in de eerste ronde na 4 minuten en 40 seconden.

Zijn opmars vervolgde Doumbe met nog drie overwinningen; hij versloeg Phruethukorn Chaichongcharden door een doktersstop tijdens de tweede ronde in Parijs op 9 juli 2022, overmeesterde Florent Burillon met een knock-out (KO) door stoten op 17 december 2022 in Bordeaux, en behaalde een TKO over Paweł Klimas in de tweede ronde op 4 maart 2023 in Parijs.

Van Glory Kampioen naar MMA Superster

Doumbe zette zijn ongeslagen reeks voort door Jordan Zébo in slechts 9 seconden van de eerste ronde te verslaan met een knock-out punch op 30 september 2023 in Parijs. Zijn meest recente gevecht, echter, eindigde in een verlies tegen Baissangour Chamsoudinov door een TKO als gevolg van een teenblessure tijdens het derde ronde op 7 maart 2024 in Parijs. Dit gevecht bracht zijn professionele record op vijf overwinningen en één verlies.

Derek Anderson is een echte Bellator veteraan die sinds 2013 vecht voor de organisatie. Sinds zijn tijd bij Bellator heeft hij tien keer gevochten met zes verliespartijen wat hem een geduchte tegenstander maakt voor de Fransman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws