Rico Verhoeven heeft datum in gedachten voor Glory titelverdediging Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Rico Verhoeven heeft datum in gedachten voor Glory titelverdediging

Rico Verhoeven heeft datum in gedachten voor Glory titelverdediging

Rico Verhoeven revalideert al enige tijd van zijn knieblessure, maar staat te poppelen om de ring weer in te gaan en zijn Glory goud te verdedigen. Hij hoopt op oktober dit jaar.

Het nieuws van de blessure van Verhoeven sloeg in als een bom toen deze bekend werd gemaakt op de persconferentie waar zijn gevecht tegen Antonio Plazibat zou worden aangekondigd. In de tussentijd is er veel gebeurt en kijken de fans uit naar de terugkeer van de kickboks koning.

Als het aan Verhoeven ligt hoeven deze niet al te lang te wachten. "Hopelijk kan ik in oktober mijn titel verdedigen en eind van het jaar is dat nieuwe toernooi. Daar zal dan weer een titeluitdager uit kunnen komen", zegt Verhoeven tegen Helden.

Rico Verhoeven dacht aan stoppen met kickboksen

Glory kwam met het nieuws vanaf dit jaar met een terugkerend zwaargewicht toernooi te komen. Verhoeven staat daar ook zelf niet afwijzend tegenover. "Wellicht komt er ooit een moment dat ik denk: ik wil mezelf nog één keer bizar triggeren en ik doe ook mee aan dat toernooi, maar dat is voorlopig niet het geval"

Voorlopig is het verder revalideren voor de Glory kampioen die kan rekenen op steun en advies van andere topsporters. “Ik heb Memphis Depay meerdere malen aan de telefoon gehad, hij heeft ook met een zware knieblessure te kampen gehad. Patrick Kluivert heb ik ook gesproken." Ook zegt Verhoeven er aan gedacht te hebben te stoppen.

Vooral na de operatie kwamen die gedachten bij hem op zegt Verhoeven. “Ik ging twijfelen aan mezelf. Doe ik dit al te lang? Word ik te oud? Is het tijd om te stoppen? Allemaal vragen die opkwamen doordat ik ging twijfelen aan m’n lichaam. Ik ben zeker bezig geweest met de gedachte: wat als ik het dadelijk niet meer kan opbrengen?"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws