Kritiek na aankondiging titelgevecht Yoel Romero (45): 'Kan niet waar zijn' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Kritiek na aankondiging titelgevecht Yoel Romero (45): 'Kan niet waar zijn'

Kritiek na aankondiging titelgevecht Yoel Romero (45): 'Kan niet waar zijn'

Yoel Romero neemt het op tegen Vadim Nemkov voor de Bellator licht zwaargewicht kroon op Bellator 297 op 16 juni in de Wintrust Arena in Chicago. Echter stuit dit op kritiek.

Eindelijk heeft de voormalige UFC-vechter Yoel Romero de derde kans om de kampioenstitel binnen te halen, zij het in een andere organisatie. De Cubaanse vechter vergaarde meerdere records en vestigde zich tijdens zijn ambtstermijn bij UFC als een van de beste.

Maar zelfs na meerdere pogingen greep hij naast een titel. Nadat hij UFC had verlaten, sloot hij zich in 2020 aan bij het rivaliserende Bellator. Op 16 juni neemt de 45-jarige het op tegen Vadim Nemkov.

Yoel Romero krijgt zijn eerste kans op Bellator-goud

Beide vechters waren eerder gepland om elkaar te ontmoeten bij Bellator 290 op 4 februari. Het gevecht kon echter niet plaatsvinden omdat de Rus zich om onbekende redenen terugtrok. De Olympisch zilveren medaillewinnaar Romero begon zijn Bellator-reis met een verlies tegen Phil Davis.

Na het verlies boekte hij indrukwekkende overwinningen tegen Alex Polizzi en Melvin Manhoef. Daarmee plaatst hij zichzelf in de voorhoede van de titelrace. Toch zijn de fans kritisch en vinden dat Romero een slechte keuze is omdat het aan goede uitdagers voor Nemkov zou ontbreken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws