'Gevecht Rico Verhoeven tegen Alistair Overeem moet je niet willen!' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Gevecht Rico Verhoeven tegen Alistair Overeem moet je niet willen!'

'Gevecht Rico Verhoeven tegen Alistair Overeem moet je niet willen!'

Remy Bonjasky, oud-kickbokskampioen, is niet verbaasd over de schorsing van Alistair Overeem. Ook zegt de K-1 legende dat men een gevecht tussen Rico Verhoeven en Overeem niet moet willen.

De oud-kickbokser benadrukt dat vechters zich professioneler moeten gedragen en hun supplementen goed moeten laten checken. Hij waarschuwt voor de naïviteit van vechters en hun team, omdat je niet af kunt schuiven als je gepakt wordt met een verboden stof.

Bonjasky ziet de schorsing van Overeem als de eerste stap in een cultuurverandering naar professionele vechtsport. Ook vindt hij dat de dopingstraffen uiteindelijk van het WADA (wereldantidopingagentschap) moeten komen, zodat er geen twijfel kan bestaan wanneer een vechter gepakt wordt.

Glory deelt zelf haar schorsing straffen uit vechters die gepakt zijn met doping

Nu bepaald Glory zelf de straffen met een dopingautoriteit die wel op de achtergrond meekijkt. Hoewel hij erkent dat veel fans wachten op een gevecht tussen Overeem en Rico Verhoeven, is dit volgens hem ijdele hoop. "Nou, die hoop is bij mij wel een beetje vervlogen. Volgens mij moet je dat niet willen", zegt Bonjasky eerder in het AD.

Zoals het er nu uitziet is Overeem nog niet uitgevochten bij Glory. Deze kan nadat zijn schorsing in oktober is verlopen wellicht meedoen aan de zwaargewicht achtman Grand Prix in december. Evenals de ook eerder geschorste Jamal Ben Saddik die ook op een verboden middel is betrapt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws