'Rico Verhoeven mag niet ontbreken in de Glory World Grand Prix!' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Rico Verhoeven mag niet ontbreken in de Glory World Grand Prix!'

'Rico Verhoeven mag niet ontbreken in de Glory World Grand Prix!'

Kickbokslegende Ernesto Hoost is blij dat K-1 weer actief is in de vorm van de komende 'Glory World Grand Prix'. Echter zou Rico Verhoeven ook mee moeten doen.

Topvechter Hoost vindt dat Glory een titel moet uitreiken die waarde heeft. „Je wilt niet dat iemand een titel binnenhaalt, maar na een jaar alweer vergeten is", zegt Hoost volgens de Telegraaf. Hij vervolgt: „Het is goed dat er een toernooi is, maar het moet wel een belangrijk toernooi zijn, waar de beste vechters in actie komen, waar de beste vechter aan het eind van het jaar als kampioen uit de bus komt.”

Hoost, de viervoudig K-1 kampioen, vindt dat de huidige kampioen, Rico Verhoeven ook mee moet doen aan de 'Glory World Grand Prix', een toernooi dat een kopie is van de oude K-1. "Alleen de besten moeten daar staan", aldus Hoost. Als namen als Peter Aerts, Andy Hug, Ernesto Hoost en Ray Sefo worden genoemd, dan weet iedereen dat we het over het legendarische K-1 toernooi hebben.

Zonder Rico Verhoeven is de Glory World Grand Prix minder waardevol

De eerste 'Glory World Grand Prix' finale zal in december plaatsvinden echter dus zonder de zwaargewicht titelhouder Verhoeven. Deze zal waarschijnlijk zijn titel moeten verdedigen tegen de winnaar van een gevecht tussen Antonio Plazibat en de beste vechter van een mini-toernooi in april. Degene die deze strijd wint, zal dan de titel kunnen winnen in december. De kampioensgordel zal in dat geval niet aan de echte kampioen worden toegekend.

Nederlanders hebben in het K-1 World Grand Prix-toernooi voor veel zeges gezorgd. Peter Aerts stond van de Nederlanders met 17 wedstrijden het meeste in de ring, maar de meest succesvolle deelnemer was Hoost zelf. De Surinaams-Nederlandsee legende won vier keer: in 1997, 1999, 2000 en 2002. Hoorst liep in de finale van 1993 tegen een verlies aan maar bewees later tot de beste te horen. Sem Schilt kwam eveneens tot vier zeges, maar niemand heeft het toernooi vaker gewonnen dan Hoost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws