Kan Rico Verhoeven deze zware tegenslag overwinnen? 'De veerkracht van een kampioen' Columns
Columns

Kan Rico Verhoeven deze zware tegenslag overwinnen? 'De veerkracht van een kampioen'

Kan Rico Verhoeven deze zware tegenslag overwinnen? 'De veerkracht van een kampioen'

Rico Verhoeven raakte eerder dit jaar ernstig geblesseerd en moest aan zijn knie worden geopereerd. Na de zomer zal hij terugkeren naar de ring. Maar heeft hij de winnaarsmentaliteit nog wel in zich?

Als een topvechter als Rico Verhoeven zwaar geblesseerd raakt blijkt een ongelukje in een klein hoekje te zitten. De Glory kampioen verstapte zich tijdens de training met desastreuze gevolgen. Zijn geplande gevecht met Antonio Plazibat verdampte en even sprong de schrik om de harten van de fans, "zou Rico dit ooit te boven komen? "

Verhoeven staat bekend om zijn doorzettingsvermogen, fysieke kracht en topconditie. Dat zijn zaken die goed helpen bij een herstel, zelfs van een dergelijke carrière bedreigende blessure. Inmiddels een aantal maanden verder traint de kampioen weer, maar zit zijn concurrentie ook niet stil. Op 17 juni tijdens Collison 5 wordt bepaald wie Verhoeven tegenover zich krijgt later dit jaar, Antonio Plazibat op Tariq Osaro.

De veerkracht van Rico Verhoeven

Gezegd moet worden dat Verhoeven zijn laatste titelverdediging van twee jaar geleden dateert als hij later dit jaar de ring instapt. Zijn laatste wedstrijd tegen Hesdy Gerges was niet voor het Glory goud, en op het eigen even van Verhoeven Hit It, waarvan niet duidelijk is of deze nog een vervolg krijgt. Het gevecht tegen Gerges kreeg flink wat commentaar, zo zouden de twee topvechters te lief voor elkaar zijn geweest in de ring.

De Glory kampioen heeft in het verleden eerder te maken gehad met blessures, zoals een flinke scheur onder zijn oog in 2021 tijdens zijn gevecht met Jamal Ben Saddik, die niet ver af leek om Verhoeven een verwoestende nederlaag toe te dienen. Maar hij heeft zich weten terug te vechten. En ging de strijd aan met Gerges.

Hij heeft meerdere malen bewezen veerkrachtig en vastberaden te zijn, iets wat hem heeft geholpen om succesvol te blijven in de sport. Waarvan zijn wereldwijde fans hopen nu weer te zullen zien. Echter is er niets zeker in de wereld van de vechtsport, maar een terugkeer van de koning van het kickboksen zal de fans zeker op de puntjes van hun stoelen hebben zitten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws