Is het voor Rico Verhoeven dit jaar einde kickbokscarrière? Columns
Columns

Is het voor Rico Verhoeven dit jaar einde kickbokscarrière?

Is het voor Rico Verhoeven dit jaar einde kickbokscarrière?

Rico Verhoeven staat constant in het spotlicht, zij het niet als atleet dan wel voor zijn activiteiten buiten de ring. Maar zal hij daar dit jaar voor het laatst te zien zijn?

Glory kampioen Rico Verhoeven houdt de gemoederen flink bezig ook als is hij al geruime tijd niet meer als kickbokser in actie geweest. Een nare knieblessure eerder dit voorkwam een titelgevecht tegen Antonio Plazibat welke aanvankelijk uitgesteld werd, en verlengde Verhoeven's bezit van het Glory goud. Iets wat voor critici koren op de molen is om Verhoeven te verwijten niet frequent genoeg voor zijn titel te hebben gevochten, dit tegenover andere kampioenen die meerdere malen achtereen in de ring stonden tegenover uitdagers.

Als alles meezit zal echter eind dit jaar dan toch een titelgevecht volgen, niet tegen Plazibat want deze ging vorig week strijden ten onder tegen zijn teamgenoot Tariq Osaro. Met de winst op Plazibat verzekerde Osaro zich een plek tegenover de beste kickbokser ter wereld, want wat men ook beweerd die status heeft Verhoeven met hard werken bereikt en verdiend. Maar zal het Osaro zijn die Verhoeven de genade stoot of trap zal uitdelen (lees verder onder video)?

Rico Verhoeven's legacy: Een onuitwisbare stempel op het kickboksen

Verhoeven was gast bij Jinek eerder deze week en gaf aan op 75% herstel te zitten, ook gaf de kampioen aan toch wel even een paar weken in een dip te hebben gezeten. Echter staat Verhoeven bekend om zijn vermogen terug te keren na tegenslagen. De blessure die hij tegen Jamal Ben Saddik opliep tijdens Glory Collision 3 in 2021, is daar een voorbeeld van. Boze tongen beweren echter dat Verhoeven er geen zin meer in zou hebben en klaar te zijn met de sport, maar daar bleek uit zijn relaas bij Jinek geen spoor van.

Toch zal het interessant zijn om te zien hoe de rest van dit jaar zal verlopen, lukt het Verhoeven fit genoeg te zijn om Osaro te verslaan die als underdog tegen Plazibat de ring besteeg maar iedereen verbaasde. Insiders zijn van mening dat Osaro wel eens de nagel aan de spreekwoordelijke doodskist kan zijn. Diens zelfvertrouwen is welhaast onkreukbaar, hoe Verhoeven daarentegen zijn comeback zal maken blijft gissen, maar een ding is zeker wat er ook gebeurt of welke beslissing de kampioen ook neemt, zijn positieve stempel op het kickboksen is onuitwisbaar.

7 claps
6 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws