Tyson Fury onthult waarom Usyk hem niet kan verslaan in de boksring Boks Nieuws
Boks Nieuws

Tyson Fury onthult waarom Usyk hem niet kan verslaan in de boksring

Tyson Fury onthult waarom Usyk hem niet kan verslaan in de boksring

Tyson Fury legt uit waarom grootte allesbepalend zal zijn in zijn gevecht tegen Oleksandr Usyk. De strijd zal zijn om de titel van eerste onbetwiste zwaargewicht kampioen sinds het jaar 2000.

Usyk, oorspronkelijk een cruisergewicht vechter, zou ongeveer 22.7 kilogram lichter zijn dan Fury, die met zijn lengte van 2,09 meter en een groter bereik van bijna 18 centimeter, een aanzienlijk voordeel heeft.

De Cruciale rol van grootte in de ring

Fury prijst Usyk’s boksvaardigheden, maar benadrukt dat het verschil in grootte tussen de twee ongeslagen vechters te groot is voor de Oekraïener om te overbruggen tijdens het gevecht op 18 mei in Saoedi-Arabië. “We hebben gewichtsklassen om een reden,” stelt Fury.

Tyson Fury onthult waarom Usyk hem niet kan verslaan in de boksring
Oleksandr Usyk

Die gelooft dat hoewel cruiserweights de gemiddelde zwaargewichten kunnen verslaan, ze het moeilijk hebben tegen de elite van de zwaargewichten. Voor hem telt grootte écht.

Steun van de trainer

SugarHill Steward, Fury's trainer, staat volledig achter het argument van zijn vechter. Hij benadrukt het voordeel van grotere vechters: "Hij is de grotere man ... Wanneer je een kleinere man hebt met dezelfde vaardigheden, gaat de grote man altijd winnen."

De strijd, oorspronkelijk gepland voor 17 februari, werd uitgesteld nadat Fury een snee boven zijn rechteroog opliep tijdens een sparringssessie. Dit uitstel heeft Fury naar eigen zeggen in topvorm gebracht voor de confrontatie met Usyk, de houder van de WBA, WBO, en IBF-titels.

Fury, die spreekt vanuit het noordelijke Engelse stadje Morecambe, nabij zijn woonplaats, ziet dit als zijn moment, zijn bestemming, zijn tijdperk, en zijn generatiec

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws