Topbokser Ryan Garcia tikt miljoenenboete af voor gevecht met Haney Boks Nieuws
Boks Nieuws

Topbokser Ryan Garcia tikt miljoenenboete af voor gevecht met Haney

Topbokser Ryan Garcia tikt miljoenenboete af voor gevecht met Haney

De aanstaande bokswedstrijd tussen Ryan Garcia en Devin Haney is in zwaar weer terecht gekomen. Garcia miste vandaag tijdens de weging maar liefst drie kilo, waardoor hij niet kan vechten om Haney's WBC-titel in het super lichtgewicht.

Toch zal het gevecht morgen 20 april in het Barclays Center Brooklyn, New York doorgaan, zij het met een flinke financiële aderlating voor Garcia.

Boksen om de titel of om het geld? Garcia kiest voor miljoenenboete!

Volgens afspraak moesten beide boksers voor het gevecht niet boven de 140 pond (63,5 kilo) uitkomen. Garcia woog echter aanzienlijk meer en moest diep in de buidel tasten. Om het gevecht toch te laten doorgaan, betaalde hij maar liefst $1.5 miljoen aan Haney als compensatie voor het overschot aan gewicht.

Garcia op social media: "Voordeel door extra kilo's!"

Opvallend genoeg lijkt Garcia zich weinig aan te trekken van de gemiste titelwedstrijd. Sterker nog, op social media pocht hij zelfs over het extra gewicht. "Ik voel me geweldig en heb nu een voordeel van drie kilo", schreef hij op luidruchtige toon.

"Winnaars doen wat ze moeten doen. Ik ben nog steeds scherp. Waarom zou ik mezelf uitputten om gewicht te verliezen en zwakker worden? Nee, ik ben hier om te winnen!"

Deze uitspraken roepen vraagtekens op bij fans en experts. Velen zien Garcia's gedrag als onprofessioneel en respectloos richting Haney.

Haney vs. Garcia: Spektakel gegarandeerd, maar wel onder bizarre omstandigheden

De bizarre situatie rondom het gewicht zorgt voor extra publiciteit rondom het gevecht. Hoewel Haney nu niet zijn titel op het spel kan zetten, belooft de clash tussen de twee talentvolle boksers nog steeds spektakel te worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws