Nederlandse MMA-organisatie verzint bizarre bonus! 'geïnspireerd op Max Holloway' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Nederlandse MMA-organisatie verzint bizarre bonus! 'geïnspireerd op Max Holloway'

Nederlandse MMA-organisatie verzint bizarre bonus! 'geïnspireerd op Max Holloway'

De Nederlandse MMA-organisatie Levels Fight League (LFL) heeft wellicht een geniale, maar ook behoorlijk bizarre manier gevonden om vechters aan te zetten tot spektakel. En dat allemaal dankzij voormalig UFC-kampioen Max Holloway.

Geïnspireerd door Holloway's legendarische knock-out op Justin Gaethje tijdens UFC 300 afgelopen weekend, kondigde LFL gisteren aan dat ze een nieuwe bonus invoeren: de "Max Point Throwdown."

De naam zegt het eigenlijk al, maar voor de duidelijkheid: vechters die tijdens hun gevecht naar het midden van de ring wijzen en vervolgens "all-in gaan" voor een spectaculaire uitwisseling van stoten, maken kans op een deel van een bonuspot van maar liefst €5.000.

Max Holloway's iconische knock-out inspireert tot "Max Point Throwdown" bonus

"We overwegen om de €5.000 te verdelen over vijf gevechten, dus maximaal €1.000 per gevecht als het in elk gevecht gebeurt", vertelt een LFL-vertegenwoordiger.

"Maar eerlijk gezegd zullen we dit per gevecht beoordelen. Als het ons momenten oplevert zoals die van Holloway, dan belonen we de vechters graag met meer."

Holloway's waanzinnige knock-out als inspiratiebron

Tijdens UFC 300 stond Holloway comfortabel drie rondes voor en was hij op weg om ook de vijfde ronde te winnen. Toen de 10-secondenbel klonk, wees hij naar het midden van de octagon en nam hij het risico om een wild eindgevecht te starten.

Met één mokerslag stuurde hij Gaethje vervolgens naar dromenland en claimde hij de BMF-titel. Deze waanzinnige actie vormde de inspiratie voor de LFL-bonus.

Waanzinnige actie

"We waren al enorme fans van Max Holloway", aldus de LFL-vertegenwoordiger. "En na dat gevecht wilden we iets doen ter zijner ere. Natuurlijk, hij is UFC en wij zijn LFL, maar deze sport is wereldwijd en we blijven uiteindelijk allemaal fan. Dus waarom niet? Niemand anders doet het."

Misschien werkt dit gekke idee wel precies zoals LFL hoopt, en worden we binnenkort overspoeld met waanzinnige knock-out-hoogtepunten uit hun organisatie.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws