Oleksandr Usyk geschorst na overwinning op Tyson Fury Boks Nieuws
Boks Nieuws

Oleksandr Usyk geschorst na overwinning op Tyson Fury

Oleksandr Usyk geschorst na overwinning op Tyson Fury

Oleksandr Usyk moet verplicht na zijn heroïsche overwinning op Tyson Fury rust pakken en is medisch geschorst. De 37-jarige Oekraïner werd gekroond tot de eerste onbetwiste zwaargewichtkampioen met vier titels na een bloedige bokswedstrijd van 12 ronden.

Na de intense strijd rezen er al snel geruchten dat Usyk een gebroken kaak had opgelopen, gevoed door uitlatingen van Fury zelf. Usyk's team ontkende dit echter met klem.

Inmiddels heeft Usyk de littekens van de titanenstrijd getoond. Zijn gehavende handen, verwondingen in het gezicht en gezwollen ogen liegen er niet om.

Team ontkracht geruchten na Intense bokswedstrijd

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Britse Boksbond (BBBofC) hem volgens BoxRec een schorsing tot 2 juni heeft opgelegd voor training, een bokswedstrijd zit er tot september niet in.

Fury (35) moest zijn eerste nederlaag incasseren, maar kan revanche nemen dankzij een herkansingsbeding in zijn contract. Zijn promotor Frank Warren bevestigde dat de voormalig ongeslagen bokser, ook wel bekend als "The Gypsy King", van plan is deze clausule te gebruiken.

Saudi-Arabië maakt zich op voor rematch Usyk vs. Fury

Warren vertelde aan Press Association: "Er komt een rematch. Ik denk dat het een nog betere wedstrijd zal worden dan de eerste. Ze kennen elkaar nu door en door, hebben de ring gedeeld en zullen proberen wat ze uit de eerste fight hebben geleerd te gebruiken om hun tegenstander te verslaan."

De rematch tussen Usyk en Fury staat naar verwachting in oktober in Saudi-Arabië op de planning.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws