B-test bevestigt doping: 'Ryan Garcia's carrière op de tocht?' Boks Nieuws
Boks Nieuws

B-test bevestigt doping: 'Ryan Garcia's carrière op de tocht?'

B-test bevestigt doping: 'Ryan Garcia's carrière op de tocht?'

Topbokser Ryan Garcia's overwinning op Devin Haney tijdens hun super-lichtgewicht gevecht in New York op 20 april staat op losse schroeven. Volgens recent nieuws is namelijk gebleken dat zowel zijn A-samples als B-samples positief hebben getest op ostarine, een verboden prestatiebevorderend middel.

Garcia zorgde op 20 april voor een sensatie in de bokswereld door Haney drie keer naar de grond te slaan en hem vervolgens via unanimous decision te verslaan. Echter, deze overwinning is nu omstreden vanwege de positieve dopingtest.

Garcia ontkent Dopinggebruik en B-stest Bevestigen Positieve Uitslag

Garcia zelf ontkent met klem dat hij bewust doping heeft gebruikt. Hij probeerde zijn onschuld te bewijzen door te verzoeken dat ook zijn B-samples geanalyseerd zouden worden. Bij een dopingtest wordt het bloed- of urinemonster altijd verdeeld in twee aparte monsters: een A-sample en een B-sample test.

Dit gebeurt omdat er in zeldzame gevallen sprake kan zijn van een fout in het testproces of verontreiniging in het lab, wat kan leiden tot een vals-positieve uitslag bij de A-sample. De B-sample dient dan als een soort verzekering om de initiële uitslag te bevestigen.

Onderzoek New Yorkse Commissie naar Dopinggebruik

Aangezien Garcia al twee keer positief testte, leek het al onwaarschijnlijk dat zijn B-samples een ander resultaat zouden opleveren. Helaas voor Garcia is dat nu wel gebleken. Volgens Dan Rafael is bevestigd dat beide B-samples (genomen op de dag voor en op de dag van de wedstrijd) ook positief zijn bevonden op ostarinegebruik.

Nu de resultaten van de B-samples bevestigd zijn, kan de New York State Athletic Commission hun onderzoek naar Garcia's positieve dopingtest voortzetten. Bij bewezen gebruik van doping kan Garcia een permanente schorsing uit de bokssport tegemoet zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws